RADONJIĆ PRED BUDUĆNOST: Dobrom igrom moramo da kontrolišemo kvalitete Podgoričana

Novosti online

15. 05. 2021. u 13:40

KOŠARKAŠI Crvene zvezde igraju protiv Budućnosti u finalu ABA lige. Prvi meč na programu je sutra od 18.30, a očekivanja od uvodne utakmice ove serije izneo je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

РАДОЊИЋ ПРЕД БУДУЋНОСТ: Добром игром морамо да контролишемо квалитете Подгоричана

FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

On je imao reči hvale za Podgorične i istakao je da ih je klub iz Crne Gore ove sezone pobedio u oba meča u ligaškom delu.

- Na kraju su finalu u dva tima koja su bila najbolja u čitavoj sezoni. Manje-više se očekivlao da tako bude u finalnoj seriji. Nama je najvažnije da fokus bude na prvoj utakmci. Ekipa Budućnost je bila bolja ekipa oba puta. Podelili su nas u Pioniru, veoma su nas nadigrali u Podgorici i pokazali da imaju razloga da imaju puno optimizma pred početak ove serije. Ekipa ima kvalitet, ugirana je, u dobroj formi, koja je kvalitetno prošla u polufinale. Svesni smo da nas čeka težak izazovu u prvom duelu, a i kasnije - rekao je Radonji na konfrenciji za medije.

On je potvrdio da na ovom meču neće igrati Marko Jadodić-Kuridža, dok su male šanse da se na parketu nađe i Kori Volden.

- Na svima nama je da se trudimo da dobrom igrom pokušamo da kontrolišemo kvalitete ekipe Budućnosti, da dobrom energijom i koncentarcijom pokušamo da budemo bolji od ekipe Budućnosti, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo. Koncentrisani smo na ono što treba da radimo na terenu. Razmišljam samo u tom pravcu, da individualnom i kolektivnom igrom treba da iskontrolišemo dobar napadački kvalitet Budućnosti - istakao je Radonjić.

Najiskusniji igrač Crvene zvezde Marko Simonović očekuje veliku borbu u finalu.

- Konačno smo stigli do finala, očekuje nas jako teška utakmica i cela serija protiv izuzetno dobre ekipe. Igrali su odlično tokom cele sezone, povedili su nas dva puta. Želimo da odgovorimo na njihove pobede i da odradimo dobro finale. Daćemo sve od sebe, da odigramo maksimalno dobro i fizički angažovano - zaključio je 34-godišnji košarkaš.

Podsetimo, finalna serija se igra do tri dobijene utakmice, a prednost domaćeg terena ima Crvene zvezda koja je u ligaškom delu ABA lige bila prva na tabeli.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)