PRVI MEČ PRESUDAN: Startuje plej-of ABA lige

Grujica Kelić

16. 05. 2021. u 09:00

TREĆI put u poslednjih četiri godine košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti će odlučivati o šampionu regionalne ABA lige, a prva utakmica finalne serije plej-ofa za sezonu 2020/2021. na programu je danas od 18.30 u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

ПРВИ МЕЧ ПРЕСУДАН: Стартује плеј-оф АБА лиге

FOTO: ABA liga

Za Dejana Radonjića, čiji puleni su do odlučujućeg meča stigli nakon trijumfa u majstorici protiv Igokee, najveću glovobolju predstavlja zdravstveni bilten i povrede Korija Voldena i Marka Jagodića Kuridže.

- Mi u meč ulazimo ne onako kako sam se nadao da će biti. Problematika koja traje mesecima je i dalje prisutna. Od povreda, korone, pa žestok udar virusa i igranje mečeva sa malim brojem igrača u žestokom ritmu. Nastavak svega toga je sada. Kuridža neće biti spreman za prvi meč i izvesno je da će i Volden propustiti prvi okršaj. Nije trenirao ni za duele sa Igokeom. Stanje se pogoršalo posle polufinala, na nama je da damo više od maksimuma, da kontrolišemo njihov kvalitet i da pokušamo da budemo bolji uprkos situaciji - istakao je crnogorski stručnjak.

Ono što takođe ne ide na stranu beogradskog tima jeste činjenica da podgorički sastav ne zna za poraz od crveno-belih u prethodne dve sezone, to jest poslednja četiri duela. Iako crveno-beli imaju prednost domaćeg terena, ona zbog nesvojstvenih pandemijskih uslova u kojima se igra i nemogućnosti prisustvovanja (velikog broja) gledalaca ne može biti do maksimuma iskorišćena.

- Rekao bih da su u finalu dva najbolja tima. Očekivalo se tako od starta. Fokus je na prvoj utakmici. Budućnost je dosad oba puta bila bolja i pokazala da ima razloga da bude puna optimizma pred start serije. Ekipa ima kvalitet, igra veoma dobro, uigrano, superiorno je prošla polufinalnu seriju. Kadri su da postižu veliki broj poena i to će biti izazov za nas. Dosta kreiraju Kobs i Ivanović, Rid je pokazao dominaciju u reketu. Luka Mitrović je u odličnoj formi, Danilo Nikolić svojim šuterskim kvalitetima je uvek opasan. Ne treba zaboraviti ni važne uloge Popovića, Šehovića i Edžima. Dubok je roster i ima dosta mogućnosti. Moramo individualno i kolektivno da odgovorimo na to. Sve u svemu, čeka nas težak izazov od prvog duela - jasan je Radonjić.

Međutim, sudari ova dva rivala imaju i drugu stranu medalje, jer su u poslednjih nekoliko sezona oni prevazilazili granice sporta pa zato i nije tako loše što prisustvo "navijača" neće biti moguće. Barem ne velikog broja pošto je nekolicini "prijatelja kluba" ipak bilo dozvoljen ulazak na treći meč polufinala protiv Igokee, kada je i trener gostiju Dragan Bajić napomenuo "gostoprimstvo" istih. Biće zanimljivo videti kakav će biti doček za goste i u Beogradu i u Podgorici i da li je moguće pričati samo o igračkim majstorijama dveju ekipa.

- Verujem da nas očekuju lepe utakmice, da će ljubitelji košarke uživati i neka pobedi bolji. Meni je uvek najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže stići do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka - da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, videćemo. Nadam se da hoće - zaključio je trener Budućnosti, Dejan Milojević kome će ovo biti drugi put da kao trener učestvuje u finalu, nakon što je sa Megom 2016. takođe stigao do poslednjeg stepenika gde je poražen od ovogodišnjeg rivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)