BOBI OTVORIO DUŠU AMERIMA: Govorio o bombardovanju Srbije - "svi smo spavali u istoj sobi" (VIDEO)

Novosti online

18. 05. 2021. u 21:37

BOBAN Marjanović, košarkaš Dalas Meveriksa, osvojio je Sjedinjene Američke Države dobrotom, te je ESPN napravio priču – „Zašto svi toliko vole centre Dalas Meveriksa Bobana Marjanovića?“.

БОБИ ОТВОРИО ДУШУ АМЕРИМА: Говорио о бомбардовању Србије - сви смо спавали у истој соби (ВИДЕО)

foto: EPA

Bobi je već šestu godinu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu i za veoma kratak period postao je jedan od omiljenih igrača u Americi. Marjanović je sebe opisao kao „velikog druželjubivog džina“, što su i prepoznali u Sjedinjenim Američkim Državama. 

ESPN, najveći američki sportski medij, napravio je sedmominutni film o srpskom košarkašu u kojoj on priča o odrastanju u Boljevcu, počecima, a potom i odlasku u NBA.

-Kada neko kaže, budi kao Boban, šta to znači?.

- Veliki druželjubiv džin, odgovorio je Boban na pitanje producenta.

- Boban zrači pozitivnom energijom i ta njegova energija privlači ljude. Oni to vole, cene i poštuju, rekla je Marjanovićeva sestra Vesna.

Srpski košarkaš potom je pričao o odrastanju u mestu pored planine Rtanj.

- Dolazim iz malog grada u kom živi 3.000 ljudi. Imamo planinu koja se zove Rtanj i to je mesto koje vam daje dobru energiju. Svi imaju loše dane, a oni se rešavaju pozitivnom energijom i osmehom, kazao je Boban.

Narator ovog mini-filma nije mogao da zaobiđe ratove u Jugoslaviji i bombardovanje Srbije od strane NATO agresora – odnosno period Marjanovićevog detinjstva.

- Svi smo spavali u istoj sobi. Želeli smo da budemo zajedno, u slučaju da se nešto dogodi da budemo na okupu. Nadam se da nikada u životu tako nešto neću doživeti, istakao je centar Dalasa.

Priča dalje prati Marjanovićevo detinjstvo, Hemofarm, odlazak u CSKA, a potom i povratak u Megu, a zatim i dolazak u Crvenu zvezdu gde je počeo da dominira evropskim parketima.

- Oborio sam neke rekorde, kao recimo najviše skokova, najviše dabl-dablova... Igrao sam sjajno.

- Postao je srpski Šekil O'Nil u Evroligi, dodaje narator.

Posle dominacije u Crvenoj zvezdi usledio je poziv Grega Popoviča i San Antonio Sparsa.

- Pomislio sam – vau. To mi je životni san. Želite da budete deo najbolje košarkaške lige na svetu, rekao je Bobi.

Marjanović je u dosadašnjem delu karijere igrao za San Antonio, Detroit, Filadelfiju i Dalas Meverikse, a opširnije priču o srpskom košarkašu pogledajte na Jutjub kanalu ESPN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk