POTEZ KOJIM JE JOKIĆ BACIO AMERIKANCE NA KOLENA: Nakon ovoga bilo je jasno da je MVP (VIDEO)

Novosti online

23. 05. 2021. u 15:43

NIKOLA Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, uskoro će biti proglašen za najkorisnijeg igrača NBA, te su američki novinari na Tviteru pričali u kom trenutku su shvatili da će momak iz Sombora biti MVP.

ПОТЕЗ КОЈИМ ЈЕ ЈОКИЋ БАЦИО АМЕРИКАНЦЕ НА КОЛЕНА: Након овога било је јасно да је МВП (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Rob Perez, NBA analitičar, bio je upitan na društvenoj mreži Tviter da prokomentariše trenutak u kom je shvatio da će Jokić biti MVP, odnosno da makar ima najveće šanse.

- Siguran sam da će ovo razljutiti navijače Filadelfije i Nju Orleansa, ali blokada nad Zajonom Vilijamsonom... Da, na usporenom snimku se videlo da je zakačio Zajona po ruci, ali čovek je blokirao Zajona za pobedu! Nije u pitanju bio 'somborski ringišpil', već blokada, a znamo da je najviše kritikovan za odbranu. Govorili su da je slabost Denvera upravo u odbrani Jokića..., rekao je Perez i dodao:

- Suprostavio se Zajonu i blokirao ga. Naravno da možemo da pričamo o tome da li je bila čista blokada ili ne, ali arbitri nisu dosudili faul, tako da je blokada bila čista. Denver je zahvaljujući tom potezu pobedio utakmicu“.

U toku sezone mediji u Americi kritikovali su Jokića zbog odbrane, jedan od glavnih argumenata zašto Nikola ne bi trebalo da bude MVP bio je zato što ne igra na drugom kraju terena, a ovaj defanzivni potez protiv Pelikansa ućutkao ih je sve.

- Posle tog poteza znalo se da će osvojiti MVP nagradu, zaključio je Perez. 

U izjavi Pereza ima istine, iako je na usporenom snimku jasno da je Jokić zakačio Zajona, srpski košarkaš je u poslednjoj sekundi odbranom zaustavio košarkaša Pelikansa i time doneo pobedu Nagetsima.

Iako se među pojedinim američkim analitičarima stvorio narativ da je Nikola katastrofalan defanzivac, on ih je i više navrata demantovao, a blokadom nad Vilijamsonom je stavio tačku na tu priču.

(Sputnik) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)