"MI SMO BOLJI I FAVORITI, ALI..." Svetislav Pešić se oglasio pred utakmicu Srbija - Portoriko

Đ. S.

30. 07. 2024. u 20:52

KOŠARKAŠI Srbije takmičenje na Olimpijskim igrama nastavljaju utakmicom protiv Portorika. O tom meču govorio je selektor "orlova", Svetislav Pešić.

МИ СМО БОЉИ И ФАВОРИТИ, АЛИ... Светислав Пешић се огласио пред утакмицу Србија - Порторико

FOTO: Tanjug/AP

Iskusni sturčnjak ima samo reči hvale za narednog rivala, ali ne beži od toga da je naša reprezentacija favorit u tom duelu.

- Pobediti na kvalifikacionom turniru u Portoriku je mnogo teško. Italija i Litvanija su pravi tim. Da smo mi igrali tamo protiv Portorika ništa se ne bi znalo. Tamo se igra pred 20.000 ljudi. Oni su veoma opasni u tranziciji, napadački su orijentisani. Sad im je u timu Hoze Alvarado koji ima izuzetan status u Nju Orleansu. On je njihov najbolji odbrambeni igrač i šuter i menja ritam igre u Pelikansima, tako da nije tamo običan igrač. Oni su svi od prošle godine ostali u isti, plsu su pojačanji sa njim - rekao je Pešić i dodao:

- Njihova prednost je kontinuitet i napad. Mi samo sa normalnim napadom i veoma dobrom odbranom možemo da držimo sudbinu u svojim rukama. Sa njima će biti teška utakmica. Mi smo bolji i favoriti i to niko ne može da nam oduzme, mi i ne govorimo da nismo favoriti, ali to je jedna opasna ekipa koja je izuzetno dobra u napadu, pogotovu četiri mala beka. Oni nas mogu da dobiju, ne na čisti kvalitet, ali na rizik, na prvi šut... da šutiraju od 30 do 35 trojki. Trojke se najviše šutiraju u tranziciji i moramo brže da se vraćamo u odbranu, da imamo dobru koncentraciju, da sprečimo šut za tri poena. Naravno moramo da imamo i kontrolu skoka u odbrani. Mi smo na tome radili, dobro smo trenirali.

Osvrnuo se potom i na meč sa Amerikom koji je Srbija izgubila sa 110:84.

- Odlično smo podneli poraz od SAD, bilo smo malo i tužni, pre sve što smo mi pružili izvanrednu igru u datim okolnostima protiv Amerikanaca. Bili smo na 14 razlike pet minuta pre kraja i to smo trebali da zadržimo. Onda bi i naš konačan utisak za navijače bio bolji i mi bi bili srećni, iako smo poraženi. Na tom meču smo poslednja četiri minuta podbacili. Igraču su svesni toga. Vratili smo se treninzima, a oni su važni da se vrati samopouzdanje. Kod nas se ništa ne menja, idemo da odigramo dobru utakmicu i da pobedimo - zaključio je Pešić.

Podsetimo, utakmica Portoriko - Srbija na programu je u sredu od 17.15. Ovaj meč možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: "A PATROLE JOKIĆA NIKOLE!" Raspevani srpski navijači pred meč sa timom snova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)