BOROVČANIN ZA "NOVOSTI": Srbiju kažnjavaju zbog prijateljstva sa Rusijom! Borba muškarca protiv žene je sramotna

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 08. 2024. u 18:21

PREDSEDNIK Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin govoreći za "Novosti" dotakao se teme suđenja, i neravnopravnosti u svetu boksa, kao i žalbe koju je Bokserski savez podneo MOK-u.

БОРОВЧАНИН ЗА НОВОСТИ: Србију кажњавају због пријатељства са Русијом! Борба мушкарца против жене је срамотна

Foto: BSS

IBA(Svetska Bokserska Federacija) nema nadležnost na Olimpijskom turniru u Boksu koji je jedan od retkih koji je pod patronatom MOK-a tokom Olimpijskih igara, a Borovčanin objašnjava zbog čega je tako.  

- Međunarodni Olimpijski komitet oduzeo je organizaciju Olimpijskog turnira Svetskoj bokserskoj federaciji. Sami su birali sudije, određivali delegate, pravila su međutim jednaka, ista. U tom slučaju jako je bilo teško izaći na kraj i dobiti pošteno i stručno suđenje. Postoji mogućnost da neke sudije ne znaju, a neke ne žele dobro da sude, iz tog razloga smo platili visoku cenu, rekao je Borovčanin, pa dodao: 

- Srbiju vezuju za Rusiju, a poznato je da je na čelu Svetske bokserske organizacije Rus Umar Kremljov koji je jako blizak sa nama i nažalost platili smo jako visoku cenu. Ne samo mi već i minimum 70 posto zemalja koje nisu potpisale peticiju protiv njegove smene. Mi smo neutralni ali oni to nisu tako videli, i videli ste kako smo prošli, sa jako lošim suđenjem na štetu naših boksera i bokserki. 

Podnešena je i žalba MOK-u, ali... 

- Bez obzira što su naši borci dobili identično prvu i treću rundu oni su izmislili preglasavanje. Žalili smo se Međunarodnom Olimpijskom Komitetu, takođe je žalbu podneo  Olimpijski Komitet Srbije, na to smo dobili šturi odgovor. 

Dotakao se Borovčanin i meča u kome je Italijanka Anđela Karini prekinula meč nakon 46 sekundi i predala borbu Iman Helif, transrodnoj osobi. 

- Ljudi iz svetskog boksa su ogorčeni, zvali su nas mnogi da ne mogu čudom da se načude. Ne samo iz sveta boksa, već i drugih sportova, jednostavno, razočarani su onim što se dešava u Parizu, počev od otvaranja Olimpijskih igrara, preko nepoštenog i nečasnog suđenja, i zaključno sa sramotom da muškarac koji je promenio pol boksuje protiv devojke. 

BONUS VIDEO: MLADIĆ IZ BEOGRADA SVUDA UZ SRBIJU: Filip sa urnebesnom majicom pruža podršku ''orlovima'' i u Lilu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)