NALJUTILI SE AMERI: "Drim-tim" deklasirao i Portoriko na Olimpijskim igrama

Novosti online

03. 08. 2024. u 19:00

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država kao prva iz grupe C dočekuje četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu jer je i u trećem meču ostvarila pobedu.

НАЉУТИЛИ СЕ АМЕРИ: Дрим-тим декласирао и Порторико на Олимпијским играма

FOTO: Tanjug/AP

Posle lekcije Srbiji (110:84), pa i Južnom Sudanu (103:86), Amerikanci su trijumfovali i protiv Portorika, a konačan rezultat glasio je 104:83.

Portorikanci, shvativši posle poraza od Južnog Sudana (90:79), i Srbije (107:66) da ih samo čudo može odvesti dalje, krenuli su na sve ili ništa - i iznenadili "tim snova" u prvoj četvrtini.


Vodili su i sa 25:17, na obavezni predah otišli sa +4, ali...


To je razljutilo NBA asove koji igraju pod komandnom palicom selektora Stiva Kera, pa su već u drugoj deonici Amerikanci otišli na 19 razlike.


Posle toga više nije bilo zaustavljanja za favorite.

Na kraju, nova zvezda američke košarke Entoni Edvards je bila najefikasnija: postigao je 26 poena, šutirajući 8/9 za dva, a 3/6 za tri. Džoel Embid je pobedi Amerikanaca doprineo sa 15 poena, 11 je dao Kevin Durant, Džejston Tejtum je imao po deset skokova i poena, dok je Lebron Džejms zastao na 10 poena, šest skokova i osam asistencija, za nepunih 18 minuta na parketu.

Kod Portorikanaca, za koje su Igre završene, najistaknutiji su bili Hoze Alvarado sa 17 poena i Ismael Romero sa 12, uz 10 skokova.

U ovoj grupi ostalo je još da Srbi i Južnosudanci odigraju svoj meč, pa da se sazna i konačno stanje na tabeli, posle čega će biti i obavljen žreb za četvrtfinale.


Prenos utakmice Srbija - Južni Sudan možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: MLADIĆ IZ BEOGRADA SVUDA UZ SRBIJU: Filip sa urnebesnom majicom pruža podršku ''orlovima'' i u Lilu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)