"ULOŽIO SAM SRCE, DUŠU, TELO": Novak Đoković nikada emotivniji nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 08. 2024. u 17:58

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković je nakon osvajanja zlatne medalje u finalu Olimpijskih igara govorio za Eurosport gde je svom dobrom prijatelju Aleksu Koreči, teniskom ekspertu Eurosporta govorio o fantastičnom duelu protiv Karlosa Alkaraza.

УЛОЖИО САМ СРЦЕ, ДУШУ, ТЕЛО: Новак Ђоковић никада емотивнији након освајања златне медаље на Олимпијским играма

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Podsetimo, Novak Đoković je u nestvarnom finalu u Parizu došao do jedinog uspeha koji mu je nedostajao u karijeri. 

- Skoro da smo igrali tri sata i to u dva seta. Neverovatna bitka i borba. Kada je poslednja loptica prošla pored njega, jedino sam u tom momentu pomislio da mogu da pobedim. Verovao sam u pobedu, ali da zapravo dođem do nje, počeo je razgovor Novak Đoković pa dodao: 

- Alkaraz se vraćao, terao me je da igram najbolji tenis koji mogu. Mislio sam da sam u prvom setu dobro počeo. Imao sam šanse, imao ih je i on. Potpuno je fer što su oba seta završena u taj-brejku. Obojica smo imali šanse da napravimo brejk kada je bilo važno, imali smo velike i bitne poene. Uložio sam srce, dušu, telo, moju porodicu, rizikovao sam sve, istakao je Novak. 

Novak Đoković je osvojio zlatnu medalju sa 37 godina. Postavši najstariji osvajač zlata. 

- Osvojiti zlato u mojim godinama, konačno sam uspeo. Najviše, ovo je za moju zemlju. Ponos igranja za Srbiju je veliki. Znam da Rafael Nadal i Karlos Alkaraz vole da igraju za Španiju,  Endi Mari za Veliku Britaniju, Rodžer Federer za Švajcarsku, Aleksander Zverev je osvojio zlato za Nemačku u Tokiju. Videli ste njihove reakcije kada su pobeđivali, to je nešto posebno. 

Đoković je do zlata došao na petom učešću na olimpijskim igrama. 

- Tri od četiri sam igrao u polufinalu. Nikada nisam prešao tu prepreku iz nekog razloga. Kada sam izašao na teren u polufinalu protiv Lorenca Muzetija. Razmišljao sam o tome i rekao sebi "hajde da ovo prebrodimo". Zato na početku finalnog meča nisam bio toliko nervozan. Osigurao sam medalju, ali naravno da sam želeo zlato. Bilo je intenzivno na terenu i želeo sam da pružim svoju najbolju igru. Činjenica da sam već ušao u finale mi je dosta pomogla, rekao je Đoković. 

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)