ŠOK: Basketaši Srbije izgubili dobijen meč, nisu direktno ušli u polufinale Olimpijskih igara u Parizu!

Novosti online

04. 08. 2024. u 19:14 >> 19:37

Basket reprezentacija Srbije nije uspela da se direktno plasira u polufinale na Olimpijskim igrama "Pariz 2024" jer je doživela novi poraz, ovoga puta na šokanatnan način od Litvanije - 18:20.

ШОК: Баскеташи Србије изгубили добијен меч, нису директно ушли у полуфинале Олимпијских игара у Паризу!

FOTO: Tanjug/AP

Na dva i po minuta pre kraja, Brankovićevu asistenciju Dejan Majstorović je iskoristio da postigne svoj 10. poen na meču i donese Srbiji 18:14.

Činilo se da je "to - to".

Ali, nije se tako činilo Litvancima...

Vingelit, Matulis, Dziaugis i Pukelis su, redom, jedan za drugim, ubacili loptu u koš, poravnali rezultat za samo minut i dve sekunde, pa je nastala drama.

A u njoj su se litvanski basketaši bolje snašli.


Branković je promašio za dva poena. Vasić za jedan. Majstorović sa distance, isto potom i Stojačić. Sve su to kaznili pogocima Dziaugis i Pukelis, a onda su naši basketaši u poslednjem napadu preko Majstorovića probali da dvojkom poravnaju rezultat - ali šut je bio neprecizan. 

Kada se bude završila i poslednja utakmica, SAD - Holandija, znaće se konačan raspored u jedinoj postojećoj grupi, a time i ko s kim igra u nokaut fazi.

Ono što je već sada sigurno, to je da basketaši Srbije nisu na prva dva mesta, te ne odmaraju do polufinala, već moraju da igraju u četvrtfinalu, i to večeras od 22.05.

Srbija protiv Francuske u četvrtfinalu!

Rival naših basketaša u borbi za polufinale biće Francuzi.

Naime, imajući u vidu da je Holandija deklasirala Amerikance sa pomalo nestvarnih 21:6, reprezentacija SAD je ostala bez doigravanja. Završila je kao sedma, a dalje prolazi šest najboljih.

Direktno u polufinale plasirali su se prvoplasirana Letonija sa učinkom 7-0, te Holandija sa 7-5. Trećeplasirana Litvanija (4-3) u četvrtfinalu igra sa šestoplasiranom Poljskom (2-5), a Srbija koja je završila grupnu fazu sa 4-3 i time zauzela četvrtu poziciju, za rivala ima Francusku (3-4). U prvom olimpijskom duelu ovih ekipa u Parizu, "orlovi" su pobedili sa 19:16.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)