LUDILO NA BASKETU: Holandija novi olimpijski šampion! "DŽelat" Srbije pao posle produžetka

Novosti online

05. 08. 2024. u 23:10

Basket reprezentacija Holandije novi je olimpijski šampion u ovom sportu pošto su posle produžetaka savladali Francusku 18:17. Litvanija je napravila veliko iznenađenje i osvojila bronzu nakon trijumfa nad Letoniom 21:18.

ЛУДИЛО НА БАСКЕТУ: Холандија нови олимпијски шампион! Џелат Србије пао после продужетка

FOTO: Tanjug/AP

U prvom polufinalnom susretu viđeno je rutinska pobeda Holandije. Litvanija nije imala nikakve šanse i "lale" su odnele trijumf 20:9.

Drugi meč doneo je prvo iznenađenje. Domaćin Francuska je nakon ogromne pobede nad Srbijom u meču četvrtfonala napravila još jedan podvig savladavši olimpijskog šampiona Letoniju. Ponovo su Francuzi dominirali u šutu za tri poena, dok su u tom segmentu Letonci potpuno zakazali i nisu imali mogućnost da brane zlato iz Tokija.

Da stvar bude još gora za Letonce, poraženi su i u meču za treće mesto od Litvanije, pa se tako kući vraćaju bez medalje.

Na kraju je viđena ogromna borba između Holandije i selekcije, koja je prekinula san Srbije o medalji, Francuske. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, imale veliki broj promašaja i na kraju morale da igraju produžetak. Tu su Holanđani bili smireniji i na kraju se okiti zlatnom medaljom.

Podsetimo, Srbija je poražena u četvrtfinalu i ostala je bez šansi da se bori za medalju.

BONUS VIDEO: BEOGRAD NA NOGAMA: Ovako se na ulicama slavilo olimpijsko zlato Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)