U PARIZU OTVORENE PARAOLIMPIJSKE IGRE: Srbija sa 23 takmičara (FOTO)

Francuski predsednik Emanuel Makron otvorio je večeras Paraolimpijske igre u Parizu.

У ПАРИЗУ ОТВОРЕНЕ ПАРАОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Србија са 23 такмичара (ФОТО)

Foto: prinstrkin

Spektaklom nazvanim "Paradoks" u kome su se uz Obelisk na Trgu Konkord mešali učesnici s hendikepom i ljudi bez invaliditeta, u smeloj modernističkoj koreografiji, povremeno uz psihodeličnu elektronsku muziku i svetlosne efekte s Ajfelovom kulom u pozadini, uz penjanje na klavir, crveni automobil okićen maskotama koje su se kasnije pojavile i na bini i vatromet u bojama francuske zastave, sa plesačima na štakama, u urbanom metežu kontemporalnog koncepta s ciljem inkluzije za koji se kao i na otvaranju Olimpijade pobrinuo umetnički direktor Toma Žoli, u Parizu su večeras otvorene Paraolimpijske igre koje će trajati do 8. septembra. 

Pod notama čuvene pesme "Ne žalim ni za čim" Edit Pjaf u jedva prepoznatljivoj modernoj obradi, proleteli su avioni "Francuske patrole" koji su ispuštali plavo-belo-crveni dim, a za njima je na zemlji iz pravca Jelisejskih polja, u crveni sumrak nad Parizom, pred očima 50.000 posmatrača na licu mesta, krenuo defile razdraganih 4.400 takmičara pod zastavama nacionalnih delegacija.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Među njima je, u garderobi s etno motivima bila i selekcija Srbije koja broji 54 člana sa 23 takmičara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)