TURKINJE NA MREŽI U PODNE: Srpkinje startuje u Ligi nacija

S. K.

24. 05. 2021. u 19:57

LIGA nacija je idealna prilika za naše mlade odbojkašice da se dokažu i pokažu da su dostojne naslednice evropskih i svetskih šampionki. Takmičenje se održava u "balonu" u Riminiju, a Srpkinje startuju sutra u podne protiv Turske.

ТУРКИЊЕ НА МРЕЖИ У ПОДНЕ: Српкиње стартује у Лиги нација

Katarina Lazović Foto M. Vukadinović

U sredu (16.00) igraju sa Poljskom, a u četvrtak (21.00) sa Italijom.

Zbog pandemije Svetska federacija je odavno odlučila da i dame i muškarci igraju u italijanskom Riminiju, u dva sajamske hale. Inače, sve selekcije odigraće 15 utakmica, a četiri najuspešnije 24. i 25. juna boriće se za medalje. Pritiska da izbore F4 lišene su Srpkinje, ali ne i obaveze da se bore za svaku loptu.

- Posle godinu i po dana počinju takmičenja i sigurno su igračice u svim reprezentacijama veoma uzbuđene. Turkinje su došle u najjačem sastavu, veoma su kvalitetan tim, igraju u najboljim klubovima. Za nas to treba da bude motiv i izazov da vidimo na kom smo nivou igre. Zadovoljna sam i kako ovde radimo - ističe za sajt SS Katarina Lazović.

Sara Lozo podvlači da nemaju ulogu favorita, da su jedna od najmlađih selekcija u Riminiju i obećava da će pružiti svoj maksimum.

- Turska je vicešampion Evrope i veoma kvalitetna. Mi smo ovde došle u podmlađenom sastavu i duel sa njima biće za nas veliki izazov. Nećemo se predati ni u jednom trenutku - naglašava Lozova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk