MALI SAJAM SPORTA: Osnovci se takmičili u Senti

Novosti online

01. 06. 2021. u 21:14

U SENTI je održan četvrti ovogodišnji Mali sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i opštinskog sportskog saveza.

МАЛИ САЈАМ СПОРТА: Основци се такмичили у Сенти

FOTO: SSS

Sportski savez opštine Senta broji 31 klub, a svi oni imali su svoju prezentaciju. Deca iz predškolskih ustanova oprobala su se u svim sportovima, a osnovci su imali prilike da razgovaraju sa olimpijskim šampionom i predsednikom SSS Davorom Štefanekom, kao i svojim sugrađaninom svetskim šampionom Viktorom Nemešom na temu kako se postaje šampion. 

Na samom otvaranju Davor Štefanek je poželeo deci da se bave sportom i nastave uspešne sportske rezultate: 

- Vi deco ste budućnost sporta u Senti. U svom gradu imate mnogo šampiona i Senta je sa razlogom grad sporta. Ovde imam mnogo prijatelja uspešnih sportista. A moram vam reći da imate velike šanse da dobijete ove godine i olimpijskog šampiona Nemeš Matea, mog prijatelja iz rvačke reprezentacije, koji će se takmičiti u Tokiju u mojoj kategoriji i nadam se nastaviti sa osvajanjem medalja.

- Danas je dan sporta u Senti i nadam se da ćete uživati, izabrati svoj sport, krenuti da trenirate i da je upravo neko od vas naslednik šampiona. Živela Srbija, živela Senta - poručio je Štefanek.

FOTO: SSS

Nakon otvaranja predsesnik SSS Davor Šrefanek, generalni sekretar SSS Goran Marinković, pomoćnik ministra za sport Darko Udovičić, zamenik predsednika opštine Senta Dragan Todorović i većnik za sport Aleksandar Zelić obišli su borilišta i terene i razgovarali sa mladima koji treniraju u lokalnim klubovima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu