MEDALJE SU NA NIŠANU: Andrea Arsović za "Novosti" o šansama strelaca u Tokiju

Č. VUKOVIĆ

03. 06. 2021. u 09:45

SRBIJU će na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul - 8. avgust) predstavljati sedmoro strelaca. Među njima je i sjajna Andrea Arsović, višestruka šampionka, koja u svojoj riznici ima bezbroj medalja, a i u Japanu će biti jedan od glavnih aduta za pobedničko postolje.

МЕДАЉЕ СУ НА НИШАНУ: Андреа Арсовић за Новости о шансама стрелаца у Токију

Foto: D. Dozet

U susret najvećoj svetskoj sportskoj smotri, Andrea je, za "Novosti", govorila o pripremama i očekivanjima na takmičenju u Japanu.

- Imala sam jednu situaciju 2018/19 godine kada sam imala jednu polukrizu rezultata koja je učinila mnoge stvari boljim po mene zhvaljujući mom iskustvu koje sam stekla na prethodnim Olimpijskim igrama i bogatoj karijeri. To mi je pomoglo da to lakše podnesem i prebrodim, tako da su se rezultati 2019. godine mnogo poboljšali. Imala sam sve bolje i bolje rezultate koji su mi davali usmerenje da sam na pravom puta - rekla je Andrea Arsović u razgovoru za "Novosti" i dodala:

- Krajem februara 2020, pre nego što je počela situacija s koronom, osvojila sam bronzu na EP u Krakovu, pa su mi prvih deset dana karantina prijali da se odmorim. Ali, bilo je čudno, sve je naglo prekinuto, bili smo odvojeni od sportskih borilišta, treninga - priča Andrea.

Pandemija je sve više hvatala maha, MOK je otkazao Olimpijske igre, ali Andrea, koja je bila u dobroj formi, ne želi da razmišlja o tome šta bi bilo da su Igre održane kada je i bilo planirano.

- Trener i moj tim su rekli: "Spremamo se godinu dana duže" i gledali smo sve to sa pozitivne strane. To nam je omogućilo da napredujemo i postižemo još bolje rezultate.

Kad god se pomenu strelci, svi misle na medalje, pa tako i sada pred Tokio.

Srbija godinama unazad ima dosta uspeha u streljaštvu. Svi se i sada nadamo medaljama u Tokiju.

- Imamo puno takmičarki koje su osvajale medalje, koje su svima nama u streljaštvu pokazatelj da na velikim takmičenjima možemo da damo svoj maksimum, kao i da imamo sistemsko takmičenje koje nas dovodi do tih rezultat i odličan kadar koji radi sa nama. Ja verujem da povodom svih iskustava koje imam tog dana mogu da dam svoj maksimum da ovo takmičenje bude posebno - navela je Andrea i dodala:

- U bilo kom sportu da se takmičimo, svi od nas očekuju medalje. I mi želimo da ostvarimo najbolje rezultate. Ali, streljaštvo je vrlo specifično, pošto za 0,1 možete da uđete, ali i ne uđete u finale. Tog dana ću i ja, ali i svi ostali, dati svoj maksimum da bude sve kako treba.

Publike neće biti. Ipak, to za Andreu ne predstavlja problem.

- Već sedam-osam godina kako su promenila pravila i gde je dozvoljeno navijanje, sugerisanje morali smo da se prilagođavamo. To mi ipak neće biti problem, jer sam se takmičila u uslovima gde publika treba da bude mirna da se ništa ne čuje. Sa druge strane tu će biti strelci, gledaćemo jedno u drugog i gledaću da to iskoristim kao prednost. Ne treba da se osvrćemo na te spoljne faktore, već da svoj deo posla odradimo kako treba. Imamo podršku iz Srbije i od naših najbližih tako da verujem da će to da bude dovoljno.

 

ZASTAVA MOTIVIŠE

NA OI u Rio de Žaneiru zastavu naše zemlje nosila je Ivana Maksimović, koja je 2012. osvojila srebrnu medalju na Igrama u Londonu.
- Bili smo ponosni tog dana, jer je Ivana predstavljala i naš sport i Srbiju na najlepši mogući način, pogotovo jer je na Igrama u Londonu donela medalju, što je svima nama dalo podstrek da možemo da napravimo mnogo veće rezultate nego što i sami očekujemo - poručuje Andrea.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna