TRADICIONALNI „VESELI SPUST“ NA IBRU – 11. JULA: “Splavari“ opet krote brzake

G.Ćirović

21. 06. 2021. u 13:03

KRALjEVO – Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, tradicionalni, 32. po redu „Veseli spust“ – popularno splavarenje Ibrom na plovilima svih vrsta na „trasi“ dugačkoj 25 kilometara, od srednjovekovnog grada Magliča u Ibarskoj klisuri, pa do Mataruške Banje i Kraljeva, biće održan u nedelju, 11. jula.

ТРАДИЦИОНАЛНИ „ВЕСЕЛИ СПУСТ“ НА ИБРУ – 11. ЈУЛА: “Сплавари“ опет кроте брзаке

Foto:G.Šljivić

Organizatori vesele regate, ovdašnja Turistička organizacija, Kajak klub „Ibar“ i lokalna samouprava, i ove godine očekuju dolazak bar nekoliko stotina „splavara“ iz svih krajeva zemlje, ali i iz Makedonije, Republike Srpske i država u regionu, a sve njih u Kraljevu očekuje bogat zabavni program.

- Uz igre na vodi koje će biti održane na gradskom bazenu, u petak 9. jula na centralnom gradskom trgu biće održan koncert Harisa Džinovića, poklon Kraljevčanima od donatora, ljudi dobre vode. Dan kasnije na istom mestu predviđen je koncert Dejana Petrovića i njegovog big benda – najavio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i kapetan plovidbe.

Sve troškove oko konceta Dejena Petrovića, računajući njegov honorar, binu, razglas i osvetljenje, snosiće ovdašnja Turistička organizacija.

- Za ovu namenu, odnosno organizaciju manifestacije koja se naslanja na Veseli spust, izdvojeno je 1,35 miliona dinara – kaže Ana Mirosavljević, direktorka TO Kraljevo.

Start najluđe i najstarije žurke na vodi u Srbiji predviđen je za nedelju ujutro, 11. jula, podno zidina srednjovekovnog Magliča. Prvu priliku za predah učesnici će imati najpre u Bogutovačkoj, a potom i u Mataruškoj Banji gde će biti organizovan i tradicionalni „spustaški ručak“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir