NENAD BOROVČANIN: Aleksandar Vučić je oluja u leđa srpskog boksa! Plemenita veština u Srbiji ponovo ima budućnost!

Novosti online

25. 06. 2021. u 15:12

BOKS u Srbiji doživljava preporod. U poslednje četiri godine, od kada je na čelu BSS, nekadašnji profesionalnii prvak Evrope, Nenad Borovčanin desilo se mnogo lepih stvari za boks. Ipak, i pored svega i perioda kada je plemenita veština u Srbiji ponovo oživela, čak sedam godina se čekalo da ponovo krene da se finansira od strane države.

НЕНАД БОРОВЧАНИН: Александар Вучић је олуја у леђа српског бокса! Племенита вештина у Србији поново има будућност!

Foto: BSS

Naime 2012. i 2013. godine u vreme vođenja saveza od Velizara Đerića, BSS je dobio 14.000.000 dinara ali ta sredstva uopšte nije opravdao. Zbog toga je Ministarstvo omladine i sporta povelo sudski spor protiv Bokserskog saveza Srbije i sredstva su izričito morala da se vrate. 

- Jedan od mojih prethodnika, nije za 2012. i 2013. opravdao budžetska sredstva, dobijena od Ministarstva omladine i sporta. Spor je vođen dugo i morali smo da platimo njegov dug. Sa kamatama dug je porastao na čak 32 miliona dinara. Zbog tog spora, BSS već sedam godina nije na budžetu i zbog toga nismo mogli biti finansirani – istakao je Nenad Borovčanin, a prenosi zvanični sajt BSS.

Naišli ste na razumevanje predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije. I prošle nedelje BSS je uplatio 32 miliona dinara ka Ministarstvu omladine i sporta. 

- Plus smo ranije vratili 70.000 eura u dinarskoj protivvrednosti, duga po sudskim presudama, da bismo odblokirali račun. A sada svi zainteresovani imaju na uvid i naloge za prenos, gde se tačno vidi cifra koju smo uplatili.

Puno puta Nenad Borovčanin je rekao da je pomoć koju boksu daje predsednik Aleksandar Vučić, gotovo oluja u leđa. Boks je oživeo u gradovima širom Srbije. Sve je više klinaca koji treniraju u Boks. Super liga Srbije ulazi u završnu fazu, Regionalna liga je počela.

- Plus smo vratili 70.000 eura duga po sudskim presudama , da bismo odblokirali račun – dodaje Borovčanin. – I sve to je rešeno zahvaljujući predsedniku Vučiću,  čoveku koji je imao razumevanja za naše probleme, pored svih onih silnih državnih obaveza i spoljnih pritisaka kojima je danas izložen, zaključio je Borovčanin.

U Srbiji boks zaista doživljava Drugu mladost. Beogradski pobednik je izazvao oduševljenje među 300 učesnika. Nedavno smo osvojili nekoliko medalja na Balkanijdi. Bokseri su osvajali medalje i na Evropskom prvenstvu za omladince i za junior. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku