UDOVIČIĆ SE SASTAO SA MINISTROM SPORTA MATICINOM: "Govorili smo o raznim temama, boks je bio glavna"

Tanjug

01. 07. 2021. u 11:27

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ministrom sporta Ruske Federacije Olegom Maticinom u Beogradu.

УДОВИЧИЋ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ СПОРТА МАТИЦИНОМ: Говорили смо о разним темама, бокс је био главна

FOTO: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Veoma je drago što se nalazim ovde. Zajedno sa svojim kolegom govorili smo o perspekitvama jačanja naše saradnje, tim pre što nas čeka održavanje jednog velikog Svetskog prvenstva u boksu. Bilo je više teme, ali ova je bila glavna, posebno što je tu prisustvovao predsednik AIBE i uz podršku ministatsva omladine i sporta Rusije, mi ćemo sve da organizujemo, rekao je Maticin novinarima posle sastanka.

Takođe smo govorili o jačanju naše saradnje u oblasti pripreme kadra, o organizaciji zajedničkog događaja, o razmeni iskustva, rekao je Maticin.

- Spremamo se da potpišemo memorandum o sradanji u oblasti sporta, treba da doradimo neke detalje i planiramo da to finalizujemo za vreme Svetskog prvenstva. Ono što je veoma važno danas jeste da sport pokazuje koliko treba da budemo jedinstveni, da ujedinimo naše napore u borbi sa korona virusom. Naša saradnja koja postoji vekovima je pravi primer tome. Siguran sam da ćemo sve svoje zadatke rešiti i sve ćemo raditi zajedno, zaključio je Maticin.

FOTO: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar Udovičić zahvalio se ruskom kolegi na dolasku u Beograd i prilici da ga ugosti.

- Mnogo važnija tema je da ojačamo saradnju i snažne veze koje dve zemlje imaju, da je ozvaniče i potpisivanjem memoranduma u oblasti sporta. Danas smo imali priliku da dogovaramo detalje memoranduma i da usaglasimo termin, da za vreme Svetskog prvenstva, potpišemo memorandum o razumevanja u obasti sporta. U oblasti omladine, Srbija i Rusija od 2015. godine imaju zaključen memorandum o saradnji. Imali smo veliki broj dobrih primera i projekata u oblasti omladine, saradnje mladih ljudi. Tu tendenciju želimo da nastavimo i u oblasti sporta, iako je podrška Rusije u oblasti sporta i do sada značajna, rekao je Udovicić.

On je dodao da su danas razgovarali i o daljem razvijanju boksa, kroz želju da angažujemo veći broj ruskih trenera koji će doći u Srbiju da prenesu znanje i iskustvo na mlade i talentovane boksere.

- Zajedničkim snagama organizovaćemo SP. Zahvaljum se i predsedniku Svetske bokserske federacije, ali i Rusiji i svom kolegi na institucionalnoj podršci i želji da promovišemo Srbiju na pravi način i da tom prilkom pošaljemo još veću podršku bratstva i prijateljstva ,rekao je Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!