SJAJNI REZULTATI U STOKHOLMU: Miting dijamantske lige obilovao rekordima

Novosti online

04. 07. 2021. u 18:02

NEKOLIKO vrhunskih rezultata ostvareno je na turniru Dijamantske lige u Stokholmu.

СЈАЈНИ РЕЗУЛТАТИ У СТОКХОЛМУ: Митинг дијамантске лиге обиловао рекордима

EPA-EFE/Christine Olsson/TT SWEDEN OUT

Za nas je svakako najvažniji trijumf Ivane Španović u skoku u dalj sa najboljim ličnim rezultatom sezone 6.88.

Počelo je fenomenalnom trkom na 400 metara sa preponama za žene u kojoj su zabeleženi četvrti i peti rezultat svih vremena. Pobedila je Holanđanka Femke Bol sa 52.37.

Dve stotinke sporija bila je Amerikanka Šamije Litl, a čak je i trećeplasirana Ukrajinka Ana Ružikova trčala ispod 53 sekunde i ostvarila 20. rezultat svih vremena u svetu - 52.96.

Solidan odgovor na prošlonedeljni miting u Oslu na kom je Karsten Varholm srušio muški svetski rekord u ovoj disciplini.

Nema nikakve sumnje da će Jaroslava Mahučik iz Ukrajine obeležiti narednu deceniju u skoku uvis, što je potvrdila evropska šampionka i svetska vicešampionka i nastupom u Stokholmu gde je sa 203 centimetra postavila najbolji rezultat sezone u svetu.

Velika borba vođena je u skoku s motkom u muškoj konkurenciji između Armanda Duplantisa, Sema Kendriksa i Renoa Lavilenija.

Svetski rekorder je pobedio skokom 6.02, dok su Kendrik i Lavileni stali na 5.92. Četvrti je bio sjajni Poljak Pjotr Lisek sa 5.82. Od ove četvorice "motkaša" očekuje se da vode borbe za medalje i na predstojećim olimpijskim igrama u Tokiju.

Duplantis je pokušao da popravi sopstveni svetski rekord. Postavio je lestvicu na 6.19, ali nije uspeo da obraduje publiku u Stokholmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)