BOKS: Zvezda i Loznica u šampionskoj ruti Regionalne Lige

Novosti online

05. 07. 2021. u 14:25

SRPSKI klubovi u okviru Regionalne bokserke Lige ex-Yu zemalja nastavljaju da gaze šampionskim strojem. U okviru drugog kola ovog takmičenja naši klubovi Crvena zvezda i Loznica bili su domaćini i zabeležili pobede.

БОКС: Звезда и Лозница у шампионској рути Регионалне Лиге

Ilustracija sport Foto Dephositos

U legendarnoj sportskoj hali Lagator u Loznici, u kojoj se decenijama piše istorija boksa, u kojoj je svaki meč poseban i jednako bitan, u kome poraz nije opcija, domaćin je ugostio tim Željezničara iz Sarajeva i ostvario pobedu od 16:4. U ubedljivom trijumfu Loznice sjajnu partiju pružio je Semiz Pinja Aličić savladavši Crnogorca Remzu Ivkovića koji je veliko pojačanje Željezničara.

- Odličan meč je iza mene. Zadovoljan sam pobedom i onim što sam prikazao u borbi sa Ivkovićem. Loznica je pružila još jednu fantastičnu partiju, svako od nas je bio maksimalno motivisan na maksimalni mogući rezultat i u istom ritmu nastavljamo dalje, kroz naredne mečeve – rekao je Aličić.

Crveno-beli nastavljaju sa sjajnim partijama, ali i spektaklima po pitanju organizacije mečeva. Nakon susreta sa Mariborom sa pogledom na Beograd na vodi, u drugom kolu nova atrakcija, meč na Adi Ciganliji, čuvenom "Beogradskom moru" gde je Zvezda dočekala Vitezove iz Zagreba i nakon velike borbe došla do pobede od 12:8. Pobedivši favorizovanog Filipa Poturovića u redovima crvenobelih blistao je najmlađi među seniorima Ognjen Vujičić koji potiče iz Zvezdine škole i velika je nada našeg boksa

- Preko puta mene bio je iskusniji, favorit, ali sa tim mislima nisam ušao u meč, već sa jednim jedinim ciljem, a to je pobeda. Na kraju ono što sam želeo, za šta sam se borio, to sam i ostvario. Velika pobeda za mene i velika motivaciona injekcija za sve ono što sledi, za sve bitke koje su ispred mene u dresu Zvezde, koja je uvek u srcu i za nju dajem svaki atom snage – istakao je Vujičić.

Mečevi su sa popuštanjem epidemioloških mera, usled pandemije virusa korona, nakon dužeg vremenskog perioda bili dozvoljeni i za publiku i održani su pred punim tribinama.

BK Crvena zvezda (Beograd) – BK Vitezovi (Zagreb) 12:8
(omladinci: do 60 kg Momčilo Janjić – Ante Ivan Gregurić 0:2, do 64 kg Radomir Jovanović – Leonardo Sabolec 2:0, seniori: do 56 kg Kristijan Jovanović – Filip Kolak 2:0, do 60 kg Nemanja Gavrilović – Patrik Licul 2:0, do 64 kg Ognjen Vujičić – Filip Poturović 2:0, do 69 kg Vakhid Abasov – Petar Cetinić 2:0, do 75 kg Sandro Poletan – Gabrijel Veočić 0:2, do 81 kg Aleksa Marković – Leo Cvetković 0:2, do 91 kg Sadam Nurgamedov – Kristijan D. Gaćina 2:0, +91 kg Milutin Stanković – Luka Pratljačić 0:2)

BK Loznica (Loznica) – BK Željezničar (Sarajevo) 16:4 (omladinci: do 69 kg Edin Suljić – Andrija Kuzman 2:0, do 75 kg Rastko Simić – Luka Dragičević 2:0, seniori: do 56 kg Tamir Galanov – Haris Aganović 2:0, do 60 kg Semiz Aličić – Remzo Ivković 2:0, do 64 kg Nenad Jovanović – Fahrudin Bahtić 2:0, do 69 kg pobeda Adema Fetahovića (bez borbe, nije imao protivnika) 0:2, do 75 kg Wouter Đokić – Edin Avdić 2:0, do 81 kg Almir Memić – Adem Dženanović 2:0, do 91 Milosav Savić – Džemail Bošnjak 0:2, +91 pobeda Vladana Babića (bez borbe, nije imao protivnika) 2:0).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S