PRVI MEĐUNARODNI MEMORIJALNI turnir u boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” u Zrenjaninu

Novosti online

14. 07. 2021. u 15:28

TURNIR u boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” održaće se predstojećeg vikenda u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu, a tokom dva dana očekuje se učešće više od 60 takmičara iz naše zemlje i šest država regiona - saopšteno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ МЕМОРИЈАЛНИ турнир у боксу “Звонимир Звонко Вујин” у Зрењанину

FOTO: Grad Zrenjanin

Predstavnicima medija obratili su se generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, kao i mladi bokseri zrenjaninskog “Banata” Strahinja Rašović i BK “Petrovgrad” Aleksandra Rapaić, učesnici “Memorijala Zvonimir Zvonko Vujin”. 

Organizatore turnira i učesnike konferencije za novinare ugostio je u svom kabinetu i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. 

Vukosava Đapić Atanacković pozvala je zrenjaninsku publiku da prisustvuje mečevima i istakla značaj Memorijala u negovanju uspomene na proslavljenog Zvonka Vujina i za dalji razvoj bokserskog sporta u našem gradu.

- U organizaciji ovog turnira, pored Bokserskog saveza Srbije, učestvuju Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i bokserski klubovi iz našeg grada, “Banat” i “Petrovgrad”, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ove činjenice bi i Zvonku Vujinu sigurno značile i mislim da najveće zvezde turnira jesu i treba da budu upravo domaći takmičari. Napomenula bih i da će na turniru nastupiti kompletna kadetska reprezentacija Srbije - rekla je generalna sekretarka Sportskog saveza grada.

Turnir se održava u kategoriji kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki i otvara se u subotu, 17. jula, u 14 časova i planirano je da borbe traju do 20 časova, dok će u nedelju, 18. jula, finalne brobe početi u 18 i trajati do 20 časova, ali je to još uvek preliminarna satnica. Meč večeri u subotu održaće se između Aleksandre Rapaić i Nikoline Gajić. 

Zvonimir Zvonko Vujin rođen je 28. juna 1943, godine u Zrenjaninu. Bio je član bokserskog kluba “Banat” i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije. Bio je četvorostruki prvak Jugoslavije, prvak Balkana i Mediterana i vicešampion Evrope. Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. godine, u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. godine, u poluvelter kategoriji. Osvajač je i nekada prestižnih jugoslovenskih bokserskih priznanja - „Zlatne rukavice“ (1965.) i „Oskara“ (1971). Preminuo je 8. decembra 2019. godine i sahranjen u Zrenjaninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)