IVER NE PADA DALEKO OD KLADE: Unuk Muhameda Alija uspešno započeo profesionalnu karijeru (FOTO)

S. ŽARKOVIĆ

15. 08. 2021. u 16:31

BOKSERSKA dinastija Ali dobila je i muškog nastavljača, a ako se po jutru dan poznaje, neće obrukati ime slavnog dede. Posle ćerke Muhameda Alija Lajle Ali, koja je to činila u ženskom boksu, sada će i njegov unuk Niko Ali Volš da po ringu pleše kao leptir, a ubada kao pčela.

ИВЕР НЕ ПАДА ДАЛЕКО ОД КЛАДЕ: Унук Мухамеда Алија успешно започео професионалну каријеру (ФОТО)

foto: AP

Da krv nije voda, dvadesetjednogodišnji sin Muhamedove ćerke Rašide pokazao je u subotu u svojoj prvoj profesionalnoj borbi srednje kategorije, u kojoj je tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Džor-dana Viksa.

U okršaju obeleženom nostalgijom, u kome je Ali Volš nastupio u šortsu svog dede iz šezdesetih godina, a promoter bio Bob Arum (89), koji je organizovao i Alijeve mečeve, uprkos očiglednim razlikama u građi i brzini, desnica koja je je munjevito zadavala kišu udaraca grogiranom Viksu, podsetila je na najvećeg ikada.

- Razmišljao sam dosta o svom dedi, nedostaje mi mnogo. Bilo je ovo emotivno putovanje. Mislim da smo ja i Viks napravili malo istorije večeras. Borba je u potpunosti ispunila moja očekivanja - izjavio je Ali Volš po završetku duela.

Rođen u Čikagu, a živi u Las Vegasu, Niko nije oduvek bio zainteresovan za sport koji je proslavio legendarnog dedu, a do pre sedam godina izgledalo je da će slediti stope svog brata Bjađa, koji se bavi američkim fudbalom. Tada je počeo sa amaterskim mečevima, a u prve dve godine imao je sreću i da mu savetima pomogne Muhamed Ali, koji je 2016. izgubio bitku od Parkinsonove bolesti.

Pritisak slavnog nasleđa je u prvim godinama bio veliki, pa je Volš sakrivao tetovažu dede na svojoj desnoj ruci, dok sve nije shvatio kao priliku da porodicu učini ponosnom:

- Pritisak nije nastaviti nasleđe najvećeg boksera ikada. Pritisak je nastaviti nasleđe mog dede, nekog ko mi je bio bitan - rekao je jednom prilikom.

Foto: Tanjug/AP

Unuk priznaje da nije obdaren dedinim fizičkim kvalitetima, ali mu je adut mentalna snaga:

- Koncentracija mi je najveća vrlina, veliki sam fan boksera koji se odlikuju odlučnošću i fokusom.Na osnovu jednog meča teško je praviti prognoze, ali na putu ka slavi, Niku Aliju Volšu pomoći će nešto što sigurno ima - šampionsko srce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!