DOMAĆINIMA NAJVIŠA OCENA: Kraljevčani uspešno organizovali atletsku Balkanijadu

G.Ćirović

16. 08. 2021. u 15:32

USPEŠNOM organizacijom Balkanskog šampionata u atletici za mlađe juniore koji je minulog vikenda održan na rekonstruisanom atletskom stadionu kraj Ibra, Kraljevčani su kao domaćini još jednom položili ispit sa najvišom ocenom.

ДОМАЋИНИМА НАЈВИША ОЦЕНА: Краљевчани успешно организовали атлетску Балканијаду

FOTO: G. Šljivić

Uprkos sitnim problemima koji gotovo uobičajeno prate organizaciju ovakvih nadmetanja, svi učesnici Balkanijade iz ukupno 15 država, od takmičara do trenera i atletskih funkcionera, zadovljoni su uslovima, gostoprimstvom i ljubaznošću svojih domaćina.

- Treći put smo za samo dva meseca na rekonstruisanom atletskom stadionu organizovali velika takmičenja kraljice sportova. Ovih dana su svi smeštajni kapaciteti u gradu bili popunjeni, tako da će nam se vratiti finansijska sredstva kojsa smo za ovu priliku izdvojili iz budžeta – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

 

Da nije bilo svetske pandemije korona virusom Kraljevo bi ove godine bilo domaćin po jednog vikenda odbojkaške Lige nacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a meč Svetske grupe „Bili Džin King kupa“ (bivši FED kup) između najboljih teniserki Srbije i Kanade i novoj kraljevačkoj hali sportova igrao bi se pred publikom.

- Organizacija nekih budućih međunarodnih i domaćih takmičenja zavisi od epidemiološke situacije – dodaje dr Terzić.

- U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta lokalna samouprava će nastaviti da ulaže u razvoj sportske infrastrukture. Tako će ovih dana biti raspisan javni poziv za prikupljanje ponuda za detaljnu rekonstrukciju košarkaških terena kraj Ibra, u neposrednoj blizini atletskog stadiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)