EVO ŠTA SU VATERPOLISTI ZAMERILI SAVIĆU: „Dao sam im srce, želudac i bubrege, a opet sam dobio ukor“

Novosti online

20. 08. 2021. u 09:46

ZAVRŠILE su se Olimpijske igre, vaterpolo reprezentacija Srbije je donela drugu uzastopnu zlatnu medalju. Odlaze u istoriju kao najuspešniji sportski kolektiv u našoj zemlji.

ЕВО ШТА СУ ВАТЕРПОЛИСТИ ЗАМЕРИЛИ САВИЋУ: „Дао сам им срце, желудац и бубреге, а опет сам добио укор“

FOTO: AP/Tanjug

Emotivno je bilo u Tokiju, emotivno je bilo na aerodromu Nikola Tesla, pa i na samom dočeku ispred Skupštine... Slavilo se i slaviće se, ali ima i nešto što su igrači "zamerili" selektoru Dejanu Saviću.

Nije ispoštovao tradiciju. Savić ovoga puta nije zvao tajm-aut na samom kraju utakmice, kada je pobeda već bila izvesna, čime je na neki način prekinuo tradiciju.

Zašto sada to nije uradio?

- Razmišljao sam o tome i iskreno dobio sam mali ukor od starijih igrača koji su se posle finala oprostili, jer su svi oni očekivali tajm-aut i da dobiju aplauz, da budu ispraćeni kao što im dolikuje... - ispričao je nasmejani selektor Dejan Savić u podkastu „Pod kapicom“.

- Ako već nisu dobili srce, želudac, bubrege i moje suze, neka im i taj aplauz - našalio se on.

Pravi razlog zbog kog je Dejan Savić prekinuo višegodišnju tradiciju je poštovanje prema selektoru Grčke, što je još jedan prilog tezi da je najveći trener svih vremena.

- Nisam hteo da uzmem tajm-aut jer bi se to razumelo na pogrešan način. Kao omalovažavanje protivničkog tima i trenera, a ja nisam hteo da ulazim u te vrste polemike. Imam veliko poštovanje prema Vlahosu (selektor Grčke prim. aut.) i nisam mogao to da uradim, jer mi je pred meč rekao da mu je čast da igra protiv Srbije u finalu Olimpijskih igara jer mu je to poslednja utakmica na klupi Grčke. Zato nisam zvao tajm-aut - objasnio je Savić čitavu misteriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)