NAPAD NA SVETSKI REKORD: Može li Tompson-Era da sruši Flo-DŽo u Lozani?

Novosti online

26. 08. 2021. u 09:14

DVOSTRUKA olimpijska šampionka iz Tokija, Ilejn Tompson-Era, najavljuje napad na svetski rekord na 100 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani u četvrtak veče.

НАПАД НА СВЕТСКИ РЕКОРД: Може ли Томпсон-Ера да сруши Фло-Џо у Лозани?

Foto: AP

Neverovatna Jamajčanka je pre nekoliko dana u američkom Judžinu istrčala drugi najbolji rezultat svih vremena - 10.54, što je za samo pet stotinki sporije od, kako se nekada mislilo, nedostižnog rekorda Florens Grifit Džojner, postignutog u Indijanapolisu na američkom trajalsu za OI u Seulu 1988.

Dve kontroverze vezane su za taj rezultat Flo-Džo. Prva je optužba nekadašnjeg atletičara SAD Darela Robinsona da joj je on lično prodavao hormon rasta, a druga da je vetar u leđa u Indijanapolisu prilikom postizanja tog rezultata iznosio između pet i sedam metara u sekundi, iako je anemometar pokazivao nulu.

Dokazi za obe ove optužbe nikada nisu pronađeni, ali ostaje čudno da Flo-Džo nikada ni pre ni posle te 1988. nije postizala ni izbliza tako dobre rezultate, ima još samo zlato iz Rima 1987. u štafeti 4x100m.

- Pre nekoliko godina sam se pitala da li mogu da oborim svetski rekord i rekla sam da je to nemoguće. Međutim, sada kada sam se ovako približila verujem da je dostižan - izjavila je Ilejn Tompson.

Miting u Lozani, na kome učestvuju i naši aduti, Ivana Španović u skoku udalj i Armin Sinančević u bacanju kugle, počinje u 20 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...