VATERPOLO u-20 SP: Mladi delfini potopili Čehe

Novosti online

28. 08. 2021. u 15:24

POČELO je Svetsko prvenstvo za vaterpoliste do 20 godina u Pragu, a na startu, kao što se i očekivalo, selekcije Srbije i Hrvatske nisu imale mnogo problema protiv Češke i Argentine. Srbija je pobedila domaćina sa 28:0 (8:0, 6:0, 6:0, 8:0).

ВАТЕРПОЛО у-20 СП: Млади делфини потопили Чехе

FOTO: VSS

Golove za Srbiju, postigli su: Marko Radulović šest, Marko Radović i Bogdan Gavrilović po četiri, Stefan Branković, Nemanja Stanojević, Petar Mitrović, Vuk Milojević, Petar Jakšić, Vasilije Martinović po dva, Stefan Gak i Luka Pljevančić po jedan.

U narednoj rundi, Srbija igra protiv Španije, a u grupi su još selekcije SAD i Slovačke.

Hrvatska je savladala Argentinu sa 20:7 (4:2, 5:1, 6:3, 5:1). Najefikasniji u sastavu Hrvatske, bili su Tin Brubnjak sa pet, Ivan Vukojević i Noa Burburan sa po tri, odnosno Petar Čondić Kadmenović, Duje Akrap i Jerko Penava sa po dva gola. Kod Argetine, bolji od ostalih bili su Mateo Giri i Ticijano Konte sa po dva gola.

U narednom kolu, Hrvatska igra protiv Italije, a u grupi su još Rusija i Uzbekistan.

U ostalim mečevima prvog kola, Rusija je pobedila Uzbekistan sa 38:1, SAD su savladale Slovačku sa 12:7. Do kraja dana, snage će odmeriti Nemačka i Egipat, odnosno Crna Gora i Južna Afrika, a iluzorno je trošiti reči o tome, kome pripada uloga favorita.

Prvoplasirane ekipe iz četiri grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, a selekcije koje budu na kotama dva i tri, doigravanje će početi u osmini finala.

(sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)