SVE JE LAKO ZA SRBIJU: Jelena Blagojević bez razmišljanja prihvatila odluku selektora da igra libera

V. N.

01. 09. 2021. u 19:12

ZA Srbiju ništa nije teško. Jelena Blagojević nikad nije imala dilemu da li bi trebalo da se žrtvuje za svoju reprezentaciju ili ne.

СВЕ ЈЕ ЛАКО ЗА СРБИЈУ: Јелена Благојевић без размишљања прихватила одлуку селектора да игра либера

foto: M. Vukadinović

Mada joj je prirodna pozicija primač, bez razmišljanja je prihvatila odluku selektora odbojkašica Zorana Terzića da na 32. EP u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji igra na mestu libera.

Inače, naše dame večeras u četvrtfinalu igraju sa Francuskom, i ukoliko sve prođe kako se očekuje, u petak (20.00) u "Štark areni" sastaće se sa Turskom, koje je sinoć u Plovdivu oduvala Poljsku sa 3:0.

- Pre četiri godine, za vreme Evrovoleja 2017. u Bakuu (Azerbejdžan), prvi put sam igrala libera. U početku mi je bilo čudno, jer sam navikla da napadam, a ponekad kada bih na trenutak zaboravila svoju novu ulogu i krenula da smečujem, trener bi mi dobacio: "Jelena, gde si krenula!" Volim da igram odbranu, da primam servis, čak i u klubu, iako sam spoljni napadač, više sam skoncentrisana na odbranu - priča za sajt CEV Jelena Blagojević, koja se Srbijom ima dva evropska zlata i olimpijsku bronzu.

Jelena je samo pre nekoliko nedelja igrala primača na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde smo osvojili bronzu. U Beogradu na poziciji libera igra sa Silvijom Popović.

- Kada igram za reprezentaciju, čak i kada bi me zamolili da igram srednjeg blokera, igrala bih. Igranje za selekciju Srbije je nešto zaista posebno. Ponekad mi nedostaje napad, ali zaista uživam u ovoj ulozi - naglašava Jelena.

Blagojevićeva je kapiten poljske Rešovije. Rođena je 1. decembra 1988. godine u Olovu (BiH), pre nego što je otišla u inostranstvo branila je boje Vizure i Crvene zvezde.

Oprobala se i u rukometu i košarci, jedno vreme je igrala odbojku na pesku. Čak je 2009. sa Ivanom Isailović bila pobednica Mastersa u bič voleju. Priznaje da nije uvek lako prihvatiti ovakve promene, posebno kada godinama igra u napadu...

- Moja visina je 180 cm, tako da ne mogu da igram kao srednji bloker, ali u svakom trenutku pokušavam da dam svoj doprinos koliko mogu. Kada sam bila mlađa mnogo sam usavršavala tehniku. Mislim da je najvažnije u ovim prilikama kako da prihvatite promene. Opet, ne bi mi bio problem u slučaju potrebe da igram kao bloker u našoj selekciji. Uostalom, kada se završi šampionat Starog kontinenta, vraćam se staroj ulozi - podvlači Blagojevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)