"OVAKO IZGLEDA KAD IDEŠ NA ONAJ SVET?" Potresna ispovest Mihaela Šumahera o jezivoj nesreći koju je doživeo

Novosti online

11. 09. 2021. u 15:30

BLIŽI se 15. septembar, dan kada će biti obavljen dokumentarni film o Mihaelu Šumaheru. Delovi su već objavljeni kroz tizere, trejlere i razne druge najave, a između ostalih stvari opisan je dramatičan događaj iz Silverstona, kad je Nemac za dlaku izbegao smrt.

ОВАКО ИЗГЛЕДА КАД ИДЕШ НА ОНАЈ СВЕТ? Потресна исповест Михаела Шумахера о језивој несрећи коју је доживео

FOTO: AP

Šumi je posle dve šampionske sezone u Benetonu, 1996. godine prešao u Ferari, ali trebalo mu je četiri godine da se u boidu sa crnim konjićem dočepa treće titule.

Treću titulu je osvojio 2000. godine, a nesreća u Silverstonu verovatno ga je sprečila da donese trijumf Ferariju i godinu ranije. Ipak, uspeo je uz pomoć Edija Irvajna i Mike Sala da donese konstruktorsku titulu, prvu za italijanski tim posle 16 godina posta.

Upravo će u dokumentarnom filmu, koji se bavi celokupnim radom i delom Mihaela Šumahera, svi imati priliku da vide i video snimke nemačke zvezde koja je opisala tu povredu i to na prilično jeziv način.

- Prednji točak je razbio kokpit i bio je zaglavljen negde unutra - rekao je Šumaher i dodao:

- Nisam mogao da izađem, a pokušavao sam da izvučem nogu koja je bila zarobljena. Ležao sam i želeo da se malo smirim. E tada sam odjednom osetio kako mi otkucaji srca postaju sve sporiji, sve dok odjednom potpuno nisu prestali. E tada sam pomislio - ovako izgleda kada ideš na onaj svet.

Inače, incident se desio dok su na stazi bile istaknute crvene zastave posle incidenta na startu kad dva bolida (Žak Vilnev i Alesandro Zanardi) nisu mogli da pokrenu bolide.

Šumi se vratio za poslednje dve trke u kojima je pokušao da pomogne klupskom kolegi Ediju Irvajnu da se domogne titule, ali nije uspeo. Obe je završio na drugom mestu, jednu iza Irvajna, a drugu iza Hakinena, zahvaljujući čemu je Finac odbranio titulu...

Dokumentarac o životu jednog od najboljih sportista sveta svih vremena biće prikazan 15. septembra na platormi Netfliks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)