SVE JE SPREMNO ZA SJAJAN BOKS: Viza za SP kuje se u Šapcu

Novosti online

23. 09. 2021. u 16:00

ULAZNICU za ring pod svetlima Arene i učešće na najvećoj smotri sveta u boksu za muškarce najbolji reprezentativci Srbije kuju ove nedelje u Šapcu.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА СЈАЈАН БОКС: Виза за СП кује се у Шапцу

FOTO: BSS

Pod svodovima dvorane Srednje ekonomske škole "Stana Milanović" održava se Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore koje je ujedno i poslednje kontrolno i ujedno izborno takmičenje za naše najbolje boksere koji će našu zemlju, domaćina Svetskog prvenstva 2021. predstavljati u beogradskoj Areni od 24. oktobra do 6.novembra. 

Na državnom prvenstvu u srcu Mačve učestvuje 30 klubova iz cele Srbije, sa ukupno 73 takmičara (52 muškarca i 21 žena). Finale je zakazano za nedelju, 26. septembar sa početkom od 20 časova u direktnom TV prenosu na TV Arena sport. Organizator je Bokserski savez Srbije, pokrovitelj Grad Šabac, a tehnički organizator Bokserski klub "Mačva". Ulaz za sve mečeve je slobodan.

Takmičenje je od velikog značaja jer za pobednika znači plasman na Svetsko prvenstvo. Gradu i Bokserkom klubu “Mačva”doneće ponovo popularizaciju sporta, po kom je Šabac nekada bio nadaleko poznat.

Već od prvog dana takmičenja krenule su silovite borbe, koje su začinili i sjajni nokauti.  Mečeve je ispratio predsednik BSS Nenad Borovčanin sa nekoliko članova Upravnog odbora. Svaki meč je pod lupom selektora muške seniorske boks selekcije Srbije Milana Piperskog, trenera i stručnog štaba.

Ulog nikad veći kao i izazov za naše reprezentativce koji svi sanjaju isti san, a to je izaći sa srpskom trobojkom u srce beogradske Arene i braniti čast svoje zemlje na šampionatu sveta. 

- Heroji pišu istoriju, a put do naslova heroja je trnovit. Zato preko trnja do zvezda i nikako drugačije, a to naši momci znaju i za to već mesecima radimo i živimo – istakao je reprezentativac Srbije, Šapčanin Omer Ametović.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)