ĐOKIĆ: Sa velikim ponosom takmičiću se za Srbiju na SP u boksu

Tanjug

09. 10. 2021. u 14:14

BOKSER Srbije Vouter Đokić izjavio je da jedva čeka nastup na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu.

ЂОКИЋ: Са великим поносом такмичићу се за Србију на СП у боксу

FOTO: BSS

Svetsko prvenstvo u boksu bice održano u Beogradu od 24. oktobra do 6. novembra, a prvi put u istoriji osvajači medalja dobiće vredne finansijske nagrade - zlato 100.000 evra, srebro 50.000, bronze po 25.000 evra.

- Jedva čekam da počne prvenstvo, dugo smo se spremali i mislim da će to dati rezultate. Konkurencija je velika, ali ovo je Svetsko prvenstvo i tako nešto se i očekuje. Ako hoćete da se takmičite sa najboljima i sami morate biti u dobroj formi. Novčane nagrade su ekstra motivacija, ali nisu presudne - rekao je Đokić novinarima.

Rođen je u Holandiji, a od pre nekoliko godina boksuje pod srpskom zastavom.

- Ja sam iz Holandije, moj otac je poreklom iz Kruševca i on je bokserski trener. Imam preko 200 borbi u karijeri, dva puta sam bio prvak Srbije, pet puta šampion Holandije. Hteo sam da nastupam za Srbiju, promenio sam državljanstvo i sa velikim ponosom takmičiću se za Srbiju na ovom Svetskom prvenstvu. U Srbiji mi se sviđa, ljudi, bokserski radnici, publika i zbog toga sam došao da se takmičim pod srpskom zastavom - rekao je Vouter.

BONUS VIDEO: Međunarodni dan boksa u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)