MINISTAR UDOVIČIĆ NA SAJMU SPORTA U NOVOM SADU: "Za sport koji je izbor svih!" (VIDEO)

Novosti online

15. 10. 2021. u 13:48

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je u petak Sajam sporta u Novom Sadu.

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ НА САЈМУ СПОРТА У НОВОМ САДУ: За спорт који је избор свих! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

- Veliko mi je zadovoljstvo, i kao ministru omladine i sporta i kao nekome kome je sport život, što sam danas zajedno sa vama, da još jednom pokažemo da je Srbija zemlja sporta, da je Novi Sad, ne samo grad mladih i prestonica kulture, već i grad velikih šampiona. Ova godina je godina istorijskih uspeha, koja će ostati upamćena po rekordnom broju osvojenih medalja na Olimpijskim igrama i sjajnim nastupima naših paraolimpijaca u Tokiju. U vremenima iza nas, kada su na testu bili jedinstvo i solidarnost na globalnom nivou, uspeli smo svi zajedno da pokažemo da je Srbija zemlja velikih šampiona, koja je spremna da odgovori na sve izazove. Upravo sport u svojoj esenciji ima timski duh i „fer-plej” i zato je izuzetno važno da ga učinimo izborom svih, posebno najmlađih i zato i danas, u Novom Sadu, svi imamo jedinstveni cilj – da motivišemo najmlađe da se pridruže najuspešnijoj sportskoj porodici. Sledite primer svojih sugrađana, znam da su među vama oni koji će ubuduće ponosno nositi zastavu naše Srbije na evropskim, svetskim i Olimpijskom postolju, jer Novi Sad je grad u kome se šampioni stvaraju. Ali i svi kojima sport nije životni put i izbor važno je da izađete na teren jer za šampionske rezultate u ma čemu preduslov je da budete zdravi, a za zdravlje je neophodan sport, zato izađimo na teren i budimo šampioni! - istakao je u svom obraćanju ministar Udovičić.

Sajam sporta održava se danas do 18 časova u hali Master Novosadskog sajma.

BONUS VIDEO - Himna republike srbije na Marakani

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk