POBEDA MLADOSTI, SPORTA I RADOSTI: Na sajmu sporta u N. Sadu predstavlja se 330 klubova

S. BAJIĆ

15. 10. 2021. u 21:38

Grad Novi Sad i Gradska uprava za sport su u ovogodišnji Sajam sporta, kao manifestaciju od posebnog značaja, uložili 2,2 miliona dinara. U organizaciji smotre sportista , pored domaćina, Novosadskog sajma, učestvovali su Gradski sportski savez i Savez za školski sport.

ПОБЕДА МЛАДОСТИ, СПОРТА И РАДОСТИ: На сајму спорта у Н. Саду представља се 330 клубова

FOTO: S. Bajić

Manifestaciju su otvorili Miloš Vučević, novosadski gradonačelnik i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, koji su smotru raznih sportskih disciplina, manifestaciju od značaja za Novi Sad, okarakterisali kao jedinstven prikaz stvaralaštva sportista.

- Malo je manifestacija koje mogu da izmame osmehe i stvore radost. Drago mi je što sam u gradu koji je pokazao da je grad pobednika, koji voli da uđe u bitku sa evropskim metropolama i da pobedi. Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope, Evropska prestonica kulture, ali i sporta, po svim dostignućima sportista i zbog organizacije međunarodnih takmičenja. Deca koju vidimo sigurno će biti nosioci najsjajnijih medalja. Ova godina je godina u kojoj smo oborili rekord po broju osvojenih medalja na Olimpijskim igrama, a to ne bismo uspeli bez podrške lokala i Pokrajine. Kroz ovakve manifestacije želimo da pridobijemo decu u veliku sportsku porodicu naše zemlje – naglasio je Udovičić.

FOTO: S. Bajić

Gradonačelnik Vučević nije krio emocije što su se na smotri sportista okupili i sportske legende, olimpijski, svetski i evropski šampioni, Vasa Mijić, Veljko Petković, Slobodan Boškan, Željko Rebrača, Zlatko Kesler, Borislava Perić- Ranković, Nada Matić, Aleksandar Jovančević, Aranka Binder…

FOTO: S. Bajić

- Srećemo legende sporta iz raznih disciplina, olimpijske i paraolimpijske šampione, ali i decu koja se bave sportom. Bitno je da oni budu na sportskim terenima, da se druže, jer bavljenje sportskim aktivnostima je važno za mentalno zdravlje i socijalizaciju. Pre godinu i po dana ovde smo sa volonterima i pripadnicima Vojske Srbije postavljali privremenu bolnicu, a danas imamo pobedu života, pobedu sporta pod kupolama Sajma. Jer, upravo ta dečja radost i njihovi osmesi su pobeda. Ne kažu tek tako, da na jedan dinar koji uložimo u sport, uštedimo dva dinara u zdravstvu. Sajam sporta zaslužuje da ima poseban status u kalendaru Novosadskog sajma. Predstavlja se 330 sportskih organizacija, mi ulažemo u sport mnogo više nego ranije i nastavićemo tim pravcem – istakao je Miloš Vučević.

Grad Novi Sad i Gradska uprava za sport su u ovogodišnji Sajam sporta, kao manifestaciju od posebnog značaja, uložili 2,2 miliona dinara. U organizaciji smotre sportista , pored domaćina, Novosadskog sajma, učestvovali su Gradski sportski savez i Savez za školski sport.

U hali su postavljeni poligoni spretnosti, tereni za basket, fudbal, odbojku, rukomet, atletiku, badminton, stoni tenis, gimnastiku, boks, borilačke veštine, mačevanje, streljaštvo, šah i druge sportove. Na štandovima su dostupne informacije o plivanju, hokeju, planinarenju, biciklizmu, ragbiju, veslanju, a na Manježu Novosadskog sajma, posetioci mogu da se upoznaju i sa konjičkim sportom.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk