DUŠAN MANDIĆ: "BEZ PRAVA NA PREDAH" Kapiten Novog Beograda očekuje paklenu sezonu

S. Krstović

16. 10. 2021. u 19:59

DUŠAN Mandić se posle šest godina vratio u Srbiju, predvodiće megatim Novog Beograda i priznaje da očekuje paklenu sezonu.

ДУШАН МАНДИЋ: БЕЗ ПРАВА НА ПРЕДАХ Капитен Новог Београда очекује паклену сезону

FOTO: AP

Sjajni vaterpolista je srećan što je ponovo u svojoj zemlji, što je naša liga verovatno najjača na kontinentu, ali je i svestan da reprezentativce očekuje žestok ritam, jer će se dokazivati i u Ligi šampiona, Regionalnoj ligi, Svetskoj ligi, svetskom i evropskom prvenstvu...

- Lep je osećaj igrati ponovo u Srbiji. Brzo se privikavam na dobre uslove u Novom Beogradu. Treniramo kako treba, uigravamo se, imamo odličnu ekipu. Prave stvari nas tek očekuju. Spremićemo se za pregršt utakmica koje nam predstoje ove sezone, reprezentativci će odigrati 80-90 utakmica. Važno je samo da se ne povredimo, da ostanemo zdravi. Verujem u ovu ekipu i mislim da možemo mnogo toga da uradimo - ističe kapiten Novog Beograda, koji će i u naredne dve godine, 2022. i 2023, organizovati završni turnir Lige šampiona.

Ove sezone Srbija će opet imati jednu od najjačih liga u Evropi. Samo je Novi Beograd okupio braću Pijetlović, braću Rašović, Jakšića, Drašovića, Grka Vlahopulosa, Radnički je sačuvao kostur tima, koji je ojačao Ćukom i Vrlićem. Veoma jak je i Partizan, tu su i Crvena zvezda i Šabac...

- Naša liga je možda i najjača u Evropi. Uz nas tu su i Radnički, Partizan, Crvena zvezda, Šabac, mislim da nijedno drugo prvenstvo u Evropi ne može da se pohvali sa toliko kvalitetnih ekipa. Možda Mađarska, koja ima više ekipa, Italija ima Pro Reko i Brešu, Olimpijakos je jedini u Grčkoj, Barseloneta se izdavaja od drugih u Španiji. Dakle, jedino Mađarska i Srbija imaju više dobrih klubova - smatra Mandić.

Od jakog domaćeg šampionata imaće korist i reprezentacija.

- Uz klupsku priču gradimo i reprezentativnu, tu uopšte nema sumnje. I mislim da će mnogo biti i lakše selektoru Dejanu Saviću da nas okupi, da uradimo mini-pripreme kada bude prilike. Mada, ove sezone to će biti teško, jer mislim da samo u novembru igramo 13 utakmica.

Ruku na srce, neobično je da vaterpolista u sezoni odigra 80-90 utakmica.

- Imamo mnogo takmičenja, osim klupskih, u maju 2022. očekuje nas SP, a u septembru EP. Tu je i Svetska liga. Stvarno imamo mnogo utakmica, tako da će to biti i veliki izazov za sve nas. Šansu će morati da dobije više igrače, neophodno je da se čuvamo, pazimo i da gledamo gde možemo da se odmorimo - podvlači Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)