PO UZORU NA 1978. GODINU: Napravljena poštanska marka SP u Beogradu (FOTO)

Novosti online

20. 10. 2021. u 18:50

BEOGRAD, jedini grad u svetu koji će počevši od 24. oktobra 2021. moći ponosono da istakne da je bio dva puta organizator Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce.

ПО УЗОРУ НА 1978. ГОДИНУ: Направљена поштанска марка СП у Београду (ФОТО)

FOTO: BSS

Prvi put naš glavni grad ugostio je najbolje boksere sveta 1978. Godine u drugom izdanju u istoriji ovog takmičenja, sada smo ponovo domaćini svetu, svetskim asovima plemenite veštine u 21. šamionatu ovog formata. 

Kako pre 43 godine, tako i ovaj put Pošta Srbije obeležila je ovaj događaj na svojevrstan način, tako što je pustila u opticaj zvaničnu marku Svetskog prvenstva u boksu.

Marka sa prepoznatljivim bojama naše zastave i motivom boks rukavica štampana je u nominalnoj vrednosti od 30 dinara, u tabacima od osam komada, a izrađene su i prigodne koverte. U sredini tabaka, nalazi se vinjeta na kojoj je prikazan zvanični logo SP u boksu 2021.

Pošte Srbije će ovim prigodnim filatelističkim izdanjem ostaviti trajni podsetnik na šampionat sveta u kome će učestvovati rekordan broj takmičara u istoriji ovog sporta i takmičenja. 

Poštanska marka je sjajno promotivno sredstvo i na ovaj način trajno se čuvaju sportska dobra i nasleđe i ukazuju na važnost bavljenja sportom, razvijanje timskog i pobedničkog duha.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Ovaj međunarodni sportski događaj u organizaciji Bokserskog saveza Srbije I Međunarodne svetske boks federacije AIBA okupiće preko 600 najboljih takmičara iz celog sveta koji će se takmičiti u 13 kategorija.

U redovima Pošte Srbije se prethodne 23 godine, do odlaska u penziju, nalazio i bivši reprezentativac naše zemlje, osvajač mnogobrojnih medalja i Jugoslovenska legenda boksa Dragan Dimić-Dimke. 

Bronza sa reprezentacijom 1981. godine, srebro na čuvenom i prestižnom međunarodnom turniru „Strandžat", titula „Čelične pesnice" u Zenici su samo neke od odličja koja je osvojio čovek velikog srca, bokser, vredni i predani radnik i ljubitelj svog poziva, dvalac krvi čak 72 puta, humanitarac, trener iz čije je škole boksa poniklo mnogo šampiona i čiji je pedagoški rad pomogao mladima da kroz život krenu pravim putem. Dimić je od nedavno pokrenuo i besplatne treninge za sve osnovce u Beogradu.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)