PROMOCIJA DRŽAVE: Otvaranje 21. bokserskog SP u nedelju

Đ. S.

22. 10. 2021. u 21:58

SITNO broje ljubitelji plemenite veštine u Srbiji, do početka SP u amaterskom boksu ostao je još jedan dan.

ПРОМОЦИЈА ДРЖАВЕ: Отварање 21. боксерског СП у недељу

Foto: Tanjug

Zato su se i juče u svečanoj sali Skupštine grada Beograda okupili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik BSS Nenad Borovčanin, kapiten našeg tima Vladan Babić, poznati muzičar Dejan Petrović i glumac Miloš Biković na konferenciji za medije najavili spektakl koji će trajati od 24. oktobra do 6. novembra.

PEVAJU INNA, "VAN GOG"...

SVEČANA ceremonija otvaranja održaće se u nedelju od 19 sati u "Areni", uz spektakularan program, u kojem će učestvovati grupa "Van Gog", Dejan Petrović Big bend, rumunska pevačica Inna, program će voditi Miloš Biković, biće tu i glumac Said Taghmaoui, a promoter je čuveni šampion Roj Džons Junior. Takođe, očekuje se da glumac Silvester Stalone i čuveni Majk Tajson budu na finalu, ali njihov dolazak još nije potvrđen, kao i Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika.

- Dolaze nam bokseri iz 103 zemlje, 570 takmičara sa svojim timovima, 1.350 ljudi biće u Beogradu dve nedelje. Prenosi idu pored RTS i Arene na još 39 televizija širom sveta. Biće to velika promocija Beograda i države Srbije - rekao je Borovčanin.

Posebno se prvi čovek srpskog boksa zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću, čije je prijateljstvo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dovelo da saradnje dva Saveza i velike podrške Srbiji.

- Zahvaljujući donaciji iz Rusije izgradićemo Nacionalni trening centar, a posle bokserskog šampionata našim klubovima i bokserima ostaće 1.000 džakova, više od 2.000 rukavica, sedam ringova. Podsećam i da su škole boksa za našu decu do 18 godina besplatne širom zemlje, imamo preko 100 klubova gde svi imaju jednaku šansu da treniraju i da se sklone sa ulice.

Inače, ovo je prvi put u istoriji da jedan grad dobija drugo domaćinstvo Svetskog prvenstva, budući da je 1978 Beograd takođe ugostio boksersku elitu.

- Hvala Borovčaninu i njegovom timu što su doveli šampionat sveta u Beograd. U toku je "renesansa" srpskog boksa i privilegija je za Beograd što će ugostiti najbolje boksere sveta. Nadam se da će to biti dodatni impuls da deca počnu da se više interesuju za boks, ali i da se dodatno radi na njegovom unapređivanju - dodao je Vesić.

Ambicije naših 12 boksera, u čiji je tim priključeno i šest Rusa jeste da se prevaziđe uspeh tadašnje Jugoslavije, koja je 1978. na pomenutoj planetarnoj smotri osvojila sedam odličja.

- Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate, da osvojimo nekoliko medalja i vratimo boks na stare staze - rekao je kapiten Babić i pozvao navijače da se okupe u što većem broju i pruže podršku nacionalnom timu. 


Vulin: Boks je sport patriota!


MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, obišao je juče reprezentativce Srbije u boksu i poželeo im sreću na predstojećem SP.

- Reprezentativcima Srbije u boksu, na čelu sa kapitenom Babićem, želim puno uspeha na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu. Uveren sam da će vas 12 vrhunskih sportista postići značajne rezultate i da ćete obradovati Srbiju i srpski narod. Boks je sport patriota uz koji su odrastale generacije - poručio je ministar Vulin našim bokserima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)