NEKA POČNE SPEKTAKL: Sutra počinje Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu

Đ. S.

23. 10. 2021. u 21:21

OD sutra pa sve do 6. novembra, oči ljubitelja boksa biće uprte u Beograd i Srbiju.

НЕКА ПОЧНЕ СПЕКТАКЛ: Сутра почиње Светско првенство у боксу у Београду

FOTO: BSS

Veličanstvena ceremonija otvaranja, kako su je organizatori najavili (19.00) u beogradskoj "Štark areni" poslužiće da se crvena vrpca zvanično preseče i označiće početak 21. prvenstva sveta u amaterskom boksu na kojem će učestvovati 570 takmičara iz 103 zemlje.

NAŠI NA SP

48 kg: Omer Ametović
54 kg: Tamir Galanov
57 kg: Veljko Gligorić
60 kg: Semiz Aličić
63,5 kg: Pavel Fedorov
67 kg: Vahid Abasov
71 kg: Džejlan Toskić
75 kg: Almir Memić
80 kg: Vladimir Mirončikov
86 kg: Slobodan Jovanović
92 kg: Sadam Magomedov
92+: Vladan Babić.

Planetarnu smotru koja se po drugi put održava u srpskoj prestonici (prvi put 1978. godine), otvoriće neki od najpopularnijih izvođača sa Balkana - popularni sastav "Van Gog", Dejan Petrović i Big bend, rumunska pop zvezda Ina, program će voditi glumac Miloš Biković, a svečanost u "Areni" će svojim prisustvom uveličati i legendarni bokser Roj Džons junior.

- Napravićemo spektakl kao što smo obećali. Srbija će biti ponosna, svaki građanin koji bude gledao šampionat će se osetiti ponosnim. I zbog naših momaka koji će pokazati kako se bori za Srbiju i zbog toga kakvu ćemo sliku u svet poslati - reči su predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina.

Reprezentaciju naše zemlje predstavljaće 12 takmičara koji idu sa visokim ambicijama u svim kategorijama, a zanimljivo je da su srpskom timu priključena petorica ruskih takmičara. Ovo prvenstvo biće jedinstveno i po rekordno visokim nagradama. Pobedniku će biti namenjeno 100.000 dolara, drugom 50.000, dok će trećeplasiranom biti isplaćeno 25.000 dolara.

BONUS VIDEO: Međunarodni dan boksa u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)