TROJKA PROBIJA LED: Takmičarski deo 21. SP u amaterskom boksu za naše kreće u utorak

Đ. SAMOILOVIĆ

25. 10. 2021. u 18:15 >> 18:55

PREDSTAVLjANjA, svečane ceremonije, otvaranje i sve ostale sitnice su završene, sada je vreme za ono pravo.

ТРОЈКА ПРОБИЈА ЛЕД: Такмичарски део 21. СП у аматерском боксу за наше креће у уторак

FOTO: BSS

Takmičarski deo 21. Svetskog prvenstva u amaterskom boksu, za takmičare iz Srbije počinje danas. Od 12 "orlova", večeras će se u ringu naći trojica - Pavel Fedorov u kategoriji do 64 kg kojeg čeka David Gevorkijan, Almir Memić (do 75 kg) će za rivala imati Luisa Ričardsona, kao i Sadam Magomedov, koji će ukrstiti rukavice sa Emirom Turbujukgdagom (do 92 kg).

Svi izabranici selektora Milana Piperskog ulaze u planetarnu smotru sa visokim ambicijama, nadaju se da bi mogli da se primaknu uspehu iz 1978. kada je, takođe, u Beogradu, tadašnja Jugoslavija osvojila sedam medalja (šest srebrnih i bronzu).
- Očekujemo maksimum, da se momci žrtvuju do krajnjih granica. Motivisani su, žreb nam nije baš bio naklonjen, ali šta je tu je. Dobro su trenirali, boksuju u svojoj zemlji... - ističe Piperski u razgovoru za "Novosti".

Potom je vođa "orlova" i detaljno izanalizirao prve izazove naših momaka koji su naročito bitni kako bi se u prvenstvo ušlo u dobrom ritmu.

- Fedorovu predstoji borba sa naturalizovanim Nemcem, koji je po poreklu Jermen. Nemci su uvek imali dobre boksere, ali očekujem da uđe bez respekta, veoma važno je za njega, ali i za sve ostale naše momke, da dobiju tu prvu borbu i što naš narod kaže, probiju led - dodaje selektor Srbije.

Naročito izazovno otvaranje biće za mladog Memića, koji boksuje sa favorizovanim Ričardsonom.

- Britanac je visok, dolazi iz zemlje boksa, šta reći još... Iskusan je, levoruk, očekujem dobru borbu. Memiću je ovo prva profesionalna godina, što se tiče iskustva, Ričardson je u prednosti, ali nadam se pozitivnom rezultatu - kaže Piperski.

Sa druge strane, Magomedov je favorit u duelu sa Turbujukgdagom.

- Turčin je neugodan, iskusan, imaju dobru generaciju. Magomedov, sa druge strane, imao je pauzu, ali očekujem da pobedi - samouveren je Piperski.

Naš tim će na SP činiti i petorica naturalizovanih Rusa, za koje selektor ima samo reči hvale.

- Sjajno su se uklopili, odlični su momci, svi smo jedan tim, kao jedna porodica - podvlači Piperski i poziva publiku da naše momke podrži u što većem broju.

- Ne bih nikog izdvajao, svi imaju šansu za sebe i nadam se da će svi otići daleko. Nadam se i podršci publike, mnogo bi značilo momcima da dođu svi koji mogu i daju im taj dodatni deo energije.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu