PRVI MOTOR IMAO SA ČETIRI GODINE: Francuz Kvartararo postao treći najmlađi šampion sveta u kraljevskoj klasi Moto GP

Novosti online

25. 10. 2021. u 18:39

VOZAČ Jamahe Fabio Kvartararo u nedelju je postao prvi Francuz koji se okitio titulom svetskog šampiona motociklizma.

ПРВИ МОТОР ИМАО СА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ: Француз Квартараро постао трећи најмлађи шампион света у краљевској класи Мото ГП

Foto AP

Momak iz Nice time je postao treći najmlađi prvak u kraljevskoj klasi, sa 22 godine i 187 dana (ispred su jedino Mark Markez i Kejsi Stoner). Ujedno i prvi čovek koji je osvojio titulu od 2012. godne a da ne dolazi iz Španije.

Želju za trkanjem od najranijeg detinjstva usadio mu je otac Etijen, inače bivši francuski šampion u kategoriji 125 kubika, koji mu je sa četiri godine poklonio motor.

Meteorski uspon, i titule u juniorskim šampionatima 2013. i 2014. godine, kupile su mu kartu za ulazak u moto 3 i moto 2 kategorije. Iako su pehari izostali, to nije smetalo razvojnom timu Jamahe da ga angažuje za sezonu 2019, a kada je naredne, iz tima otišao Valentino Rosi, verovatno nisu ni slutili da su "uboli bingo". Upravo je Đavo (nadimak dobio po logu na kacigi) prekinuo predugu sušu japanske ekipe i doneo joj prvu titulu još od 2015.

Kvartarao je poznati ljubitelj mode, pa je tako angažovan kao maneken brenda "Dolče i Gabana", a u slobodno vreme voli da odigra i po koju partiju golfa. Veliki je prijatelj sa svojim zemljacima iz Formule 1 Estebanom Okonom i Pjerom Gaslijem. 

BONUS VIDEO -

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir