LEGENDARNI HRVAT OPLEO PO SRBIMA: Oni nisu naš nivo i poraz od njih bi posebno boleo

Novosti online

02. 11. 2021. u 08:37

HRVATSKI rukomet posle korone se ne može pohvaliti vrhunskim rezultatima, naročito na reprezentativnoj sceni. Istorijski neuspeh i 15. mesto na SP u Egiptu, a onda i eliminacija u kvalifikacijama za Olimpijske igre su i te kako uzdrmali komšije.

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ ОПЛЕО ПО СРБИМА: Они нису наш ниво и пораз од њих би посебно болео

Foto: EPA

Otišao je veliki Lino Červar, a na klupu je došao Hrvoje Horvat, koji je startovao katastrofalno, jer baš on nije odveo Hrvate u Tokio, gde su godinama ranije bili.

Zbog toga i ne čudi što ozbiljnije nego ikada pristupaju pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se u januaru naredne godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Hrvati se nalaze u "grupi smrti" sa Srbijom, Ukrajinom i Francuskom. Izabranici Tonija Đerone, koji su pod njegovim vođstvom napravili spektakularne rezultate upravo pobedom i remijem protiv "trikolora", izborili su plasman kao pobednici grupe upravo ispred aktuelnih olimpijskih šampiona.

Međutim, legendarni hrvatski rukometaš i godinama lider reprezentacije Domagoj Duvnjak ne vidi "orlove" kao veliku opasnost na EP, ali dosta vremena je posvetio priči o meču u Segedinu, koji je na programu 15. januara 2022. godine.

- U prvoj grupi su nam, uz Francuze, protivnici Srbija i Ukrajina. Pa iako Srbi nisu na hrvatskom rukometnom nivou, okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu, a posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani - rekao je on za portal index.hr.

Duvnjak je nedavno potpisao ugovor s Kilom i nastupaće za nemačkog giganta do leta 2024, čime će obeležiti čitavu deceniju u istom dresu. O kvalitetu "orlova" on kaže...

- Oni su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo pobedili Francusku kod kuće, nego i odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su dobili Španca Tonija Đeronu, koji ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Jako su neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedu igrati pred jako puno svojih navijača. Sigurno će biti jako teška utakmica - rekao je Duvnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...