RUKOMETNO ČUDO: Otpisane Srpkinje prvi put u istoriji pobedile Crnu Goru i to kako!

Novosti online

09. 12. 2021. u 19:41

RUKOMETAŠICE Srbije su na Svetskom prvenstvu napravile istinski podvig: u 1. kolu druge faze takmičenja savladale su Crnu Goru, a konačnih 27:25 ostvareno je posle preokreta, čime je prvi put u istoriji ovaj rival savladan na velikom nadmetanju.

РУКОМЕТНО ЧУДО: Отписане Српкиње први пут у историји победиле Црну Гору и то како!

Rukometni savez Srbije

Srpkinje su dosad pet puta igrale s Crnogorkama, svih pet puta doživele poraze, a činilo se da će to da se desi još jednom imajući u vidu igru u prvom poluvremenu, a i prednost rivala od četiri gola razlike početkom drugog.

Međutim, "otpisane" su se vratile.

I to u velikom stilu.

Naime, uz bravure Jovane Risović na golu naše nacionalne selekcije (koja je imala fantatičnog rivala na drugoj strani terena, jer je izvrsna bila i Marina Rajačić), a sve bolju kolektivnu odbranu koju je tokom velikog predaha "naštelovao" selektor Uroš Bregar, počeo je preokret.

Posle međusobnih golgeterskih majstorija Stojiljkovićeve i Radičevićeve koje su obeležile prvih 30 minuta igre, a daleko bolje realizacije Crnogorki koje su to poluvreme rešile u svoju korist sa 18:14, preokret je počeo nakon što je semafor pokazao 19:15 za favorita.

Uz čak osam golova Tamare Radojević iz devet šuteva, te odličnu realizaciju koju je imala i Jovana Stojiljković (sedam pogodaka iz osam pokušaja), njihovi potezi, kao i defanzivni bedem koji se iznenada isprečio pred suparnicama počeo je da menja zbivanja na terenu u korist Srbije. Naše reprezentativke su šest minuta sačuvale svoju mrežu, a šest minuta pre kraja prvi put povele. Stotinak sekundi pre završetka utakmice, došle su i do dva razlike, a onda je, uz zicer koji je Risovićeva odbranila, moglo da počne slavlje.


Imajući u vidu da su u novoformiranoj grupi 1 remizirale vodeća Rusija i Slovenija (26:26), te da je Francuska savladala Poljsku sa 26:16, stanje na tabeli je: Francuska 6 bodova, Rusija 5, Srbija 4, Slovenija 3, a na "nuli" su Poljska i Crna Gora.


U četvrtfinale idu po dve najbolje ekipe iz četiri grupe, a u subotu će Srbija odmeriti snage sa vodećom Francuskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)