VRAĆA SE VELIKI NOVAKOV PRIJATELJ I NJEGOVA NOĆNA MORA: Huan Martin del Potro dobio specijalnu pozivnicu za turnire u Buenos Ajresu i Riju
HUAN MARTIN DEL POTRO, jedan od miljenika teniske publike širom sveta i veliki prijatelj NovakaĐokovića, vraća se na teren posle skoro dve godine pauze.
Div iz Tandila, prvi čovek koji je prekinuo dominaciju "Velike trojke" kada je 2009. godine osvojio Ju-Es open, odsustvovao je sa terena od drugog kola Kvinsa 2019. godine, a ovog februara će nastupiti na dva ATP turnira, u rodnoj Argentini i u Rio de Žaneiru.
Od povrede je imao niz operacija kolena, a da nevolja bude veća morao je da proglasi bankrot kada mu je preminuo otac i ostavio mu velike dugove.
Delpo je u karijeri osvojio 22 titule, a pored Ju-Es opena najveća je ona sa mastersa u Indijan Velsu. Bio je i šampion Dejvis kupa sa Argentinom 2016, finalista Završnog turnira 2009, ima dve olimpijske medalje, srebro iz rija i bronzu iz Londona.
Obe je osvojio savladavši usput najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, ali mu ni nole ni Srbi to niakd nisu zamerili, jer ovaj dobroćudni div je možda i najbolji prijatelj našeg asa na Turu.
Najbolji plasman na ATP listi bio mu je treće mesto 2018. godine. U 2009. godini ostvario je čak 11 pobeda nad igračima iz Top 10.
Zanimljivo je da Del Potro nikad nije osvojio turnir u Buenos Ajresu, na koji sada ide kao 757. igrač sveta.
ZASTRAŠUJUĆE! Zagubio je dobitni tiket, a kada je pronašao onog ko ga je "podigao" zapalio mu je kuću (VIDEO)
"Kladioničarske priče" Milana Đurice su video-projekat kompanije Novosti namenjen svim ljubiteljima sportskog klađenja koji mogu da uživaju u zanimljivim pričama najpoznatijeg srpskog tipstera i njegovih gostiju.
28. 12. 2024. u 10:05
ČASTIO SE ZA NOVU GODINU: Granit Džaka došao u Srbiju
Jedan je od najomraženijih fudbalera među Srbima. Ali baš on, Granit Džaka, na teritoriju Srbije je došao.
31. 12. 2024. u 19:42
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)