CIRKUS U REŽIJI CRNOGORACA: Na Kolašinu nameštali olimpijske norme za Peking?

Novosti online

16. 02. 2022. u 13:34

ZBOG ozbiljne sumnje da je skijaška trka u Kolašinu krajem decembra nameštena i da su rezultati lažirani kako bi se jedan broj takmičara plasirao na Zimske olimpijske igre, Crna Gora je u fokusu svetskih medija, piše "Sputnjik".

ЦИРКУС У РЕЖИЈИ ЦРНОГОРАЦА: На Колашину намештали олимпијске норме за Пекинг?

Foto: AP

Listovi „Vašington post“ i „La Republika“ donose priče da je trka u Crnoj Gori pod istragom Međunarodne skijaške federacije.

Prilog o sumnjivoj trci u Kolašinu emitovan je sinoć u emisiji „Gledajmo se“ na TVCG.

Italijanska „La Republika“ piše da je krajem godine umesto širenja olimpijskog duha i porodice tokom trke u Kolašinu došlo do ozbiljnih prevara, čak i sa kriminalnim prizvukom.

Rimski list donosi i intervju sa trenerom jednog maloletnog skijaša, koji je pristao da govori samo uz uslov da ostane anoniman. On tvrdi da je njegov takmičar tokom nastupa u Kolašinu dobijao ozbiljne pretnje da mora da „uspori, jer su ovde došli sportisti koji žele da idu na Zimske olimpijske igre“.

Vest je izazvala pravu pometnju u sportskoj javnosti Crne Gore, a otkrilo se da su neki do tada nepoznati takmičari iz zemalja kao što su Jamajka ili Saudijska Arabija toliko zasijali u Kolašinu da su se uspeli dočepati i olimpijske norme.

Iz Međunarodne skijaške federacije su potvrdili da je istraga u toku.

Najviše pažnje zbog učešća na kolašinskoj trci su izazvali budući olimpijci - skijaš Bendžamin Aleksander iz Jamajke, indijski skijaš Arif Kan i takmičar iz Saudijske Arabije Fajuk Abdi.

Aleksander je bivši londonski di-džej, koji godinama pokušava da se plasira na Olimpijske igre, što mu je samo u Crnoj Gori pošlo za rukom.

BONUS VIDEO: VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu