"MA, NEMA RAZLOGA ZA BRIGU!" Teroristi raketom i dronovima napali grad koji je domaćin naredne trke Formule 1, a organizatori... (VIDEO)

D. N.

23. 03. 2022. u 12:11

FORMULA 1 se nalazi u baš, baš nezavidnoj situaciji.

МА, НЕМА РАЗЛОГА ЗА БРИГУ! Терористи ракетом и дроновима напали град који је домаћин наредне трке Формуле 1, а организатори... (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Od petka do nedelje "najbrži cirkus na svetu" će se odvijati u Saudijskoj Arabiji, a upravo u gradu u kome će biti održana naredna trka, Džedi, desio se teroristički napad.

Kako javljaju lokalni mediji, saudijska PVO je "presrela neprijateljske letelice" i tom prilikom oborila jednu raketu i devet eksplozivnih dronova.

Štete je, ipak, bilo, na sreću - ne i ljudskih žrtava, a nekim čudom organizatori trke za Veliku nagradu Saudijske Arabije "nisu izrazili ozbiljnu zabrinutost u vezi s napadom koji je tokom noći izvela jemenska grupa Huti".

Mete napada su bili industrijski objekti, pa i onaj koji pripada jednom od najvećih sponzora Formule 1, a sve što su čelnici takmičenja uradili povodom novonastale situacije je izjava "da jako pomno prate situaciju".

Inače, VN Saudijske Arabije treba da se održi tek drugi put u istoriji ovog sporta, a pre samo godinu dana, tokom trke Formule E u Rijadu, na kojoj je učestvovao i prestolonaslednik, princ Mohamed bin Salman, izvršen je teroristički napad. Tom prilikom su nad gradom oboreni jedna raketa i pet dronova, a žrtava nije bilo.

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...