OLIMPIJSKA POBEDNICA POZIRALA SA SLOVOM "Z": Poručila "Hvala za pobedu"

Novosti online

12. 05. 2022. u 12:14

RUSKA gimnastičarka Angelina Melinkova, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, primećena je kako pozira s ratnim simbolom "Z".

ОЛИМПИЈСКА ПОБЕДНИЦА ПОЗИРАЛА СА СЛОВОМ З: Поручила Хвала за победу

Foto: Printskrin

U ponedeljak je održana vojna parada u Moskvi, na kojoj se obeležavala 77. godišnjica pobede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom.


Na paradi su bili prisutni brojni sportisti, a među njima bila je i gimnastičarka Angelina Melinkova, olimpijska, svetska i evropska šampionka u gimnastici. Ona je na svom "Instagram" nalogu objavila fotografiju sa ruskim oficirom koji nosi brojna odličja na grudima i napisala "Hvala za pobedu".

Na njenoj slici, objavljenoj na Dan pobede nad fašizmom, jedan detalj je izazvao brojne komentare po medijima. Gimnastičarka je u rukama držala letak sa slovom "Z", koji predstavlja simbol ruske vojne operacije u Ukrajini.
 
 


Dvadesetjednogodišnja Melinkova nije jedina ruska sportistkinja koja je privukla pažnju javnosti iznošenjem svojih stavova.

Plivač Jevgenij Rilov, koji je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju, nije prisustvovao paradi, ali je na društvenim mrežama izrazio svoju podršku Vladimiru Putinu u objavi posvećenoj Danu pobede.

- Ne sramim se što sam Rus. Ponosno vadim svoj pasoš kad idem na putovanje, drago mi je što sam građanin velike zemlje. I podržavam svog predsednika, koji voli moju zemlju i ne dopušta da se oblaci pojave na našim granicama - napisao je Rilov.
 


 

Njemu je Međunarodna plivačka federacija (FINA) zabranila da se takmiči na devet meseci, nakon što je u aprilu prisustvovao skupu u Moskvi u znak podrške ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini. Njegov glavni sponzor "Spido" nakon toga je raskinuo ugovor sa njim. 




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SRPSKI DERBI U STOKHOLMU: Međedović protiv Đerea, ulog je ogroman