DRAMA SRPSKIH ODBOJKAŠA NA PISTI: Nisu hteli da uđu u avion i pokazali koliko žive jedan za drugog!

Novosti online

04. 07. 2022. u 15:17 >> 18:03

MUŠKA odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u nedelju uveče u Gdanjsk, gde će igrati na turniru B grupe 3. sedmice Lige nacija, ali put od Beograda preko Minhena nije protekao bez problema. Uopšte.

ДРАМА СРПСКИХ ОДБОЈКАША НА ПИСТИ: Нису хтели да уђу у авион и показали колико живе један за другог!

FOTO: OSS

Kako je saopštio Odbojkaški savez Srbije, zbog velikog propusta „Lufthanze” i kasnog dolaska aviona iz Minhena za Beograd, odbojkaši Srbije su kasnili već pri poletanju aviona za Minhen sa aerodrome „Nikola Tesla”.

A onda...

„Štrausova” jurnjava, drama na pisti

Kratak vremenski period između sletanja na aerodrom u Minhenu i poletanja za Poljsku uslovio je jurnjavu odbojkaša Srbije po hodnicima aerodroma „Franc Jozef Štraus”, a na kraju i pravu dramu na samoj pisti, pred ulazak u avion, koji je već bio spreman za poletanje.

Preduga pasoška kontrola dodatno je uticala na kašnjenje sedmorice igrača i članova stručnog štaba na tzv. „gejt”, a kad je ostatak tima, koji je uspeo nekako da stigne do aviona, shvatio da pilot neće da sačeka njihove drugove, odbili su da uđu u letelicu.

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković i reprezentativci naše zemlje odbijaju da uđu u avion / FOTO: OSS

Svi za jednog, jedan za sve

Usledili su pregovori selektora Igora Kolakovića i kapetana aviona, gospodina Larsa, kome je objašnjeno „da krivica nije samo naša”, već i njegove kompanije i da bi bilo korektno da se sačeka ostatak tima. Govorio je Kolaković i o jedinstvu ekipe, pokazivao pilotu ka igračima, od kojih niko nije želeo da uđe u avion, objašnjavajući da je to u našoj reprezentaciji sasvim normalna reakcija.

Na kraju je ipak na scenu stupio „Bog i batina”, dobri kapetan Lars, koji je rizikujući ogroman pritisak i kritike ostalih putnika, kojih je kasnije i bilo, naredio povratak osoblja Luftzhanze na „gejt”, a onda i dolazak sedmorice članova odbojkaške reprezentacije Srbije.

„Gospodine Lars, hvala”

Za uspomenu na ovaj događaj, koji je doneo i 40-minutno kašnjenje aviona u polasku za Gdanjsk, Aleksa Brđović, tim menadžer srpskih odbojkaša, poklonio je majicu Srbije kapetanu Larsu, sa kojim se na kraju fotografisao i selektor Kolaković, koji je posebno pohvalio hrabrost i korektnost koju je ovaj iskazao.

Fotografija sa kapetanom Larsom, za uspomenu na avio-dramu naših odbojkaša / FOTO: OSS

- Odbojkaši Srbije su još jednom bili jedinstveni u nameri da avion ne kreće bez svih drugova. Bili su odbojkaši Srbije na pisti u Minhenu kao musketari Aleksandra Dime – svi za jednog jedan za sve - navodi se u zaključku saopštenja naše kuće odbojke.

Konačno u hali!

U popodnevnim satima ovog ponedeljka, Odbojkaški savez Srbije je obavestio javnost o sledećem:

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je u Gdanjsk i trenirala danas u Ergo areni, gde će od srede do nedelje igrati na pomenutom turniru Lige nacija.

"Orlovi" najpre igraju u sredu, 6. jula od 20 časova protiv Poljske, a posle dana pauze 8. jula će igrati protiv Italije u istom terminu, zatim će 9. jula od 17 časova rival biti Iran, a u nedelju od 14 sati suparnik je Kina.

U Gdanjsku će igrati još i reprezentacije Holandije i Bugarske.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)