PUTIN ODGOVORIO NA SANKCIJE ZAPADA: Rusija organizuje spektakl, stiže 4000 stranih sportista

Novosti online

18. 10. 2022. u 16:06

VLADIMIR Putin, predsednik Ruske Federacije, potpisao je, u sklopu rusko-kineske saradnje u sportu tokom ove i sledeće godine, jedno nesvakidašnje naređenje.

ПУТИН ОДГОВОРИО НА САНКЦИЈЕ ЗАПАДА: Русија организује спектакл, стиже 4000 страних спортиста

FOTO: Tanjug/AP

Kako je objavilo Odeljenje za informisanje Sverdlovske oblasti (čiji je najveći grad Jekaterinburg), Putin je naredio sprovođenje u delo "Međunarodnog univerzitetskog sportskog festivala", koji će se u Jekaterinburgu organizovati 2023. godine, umesto Univerzijade koja je tom ruskom gradu oduzeta zbog rata u Ukrajini.


U pomenutoj odluci se navodi da će učestvovati pojedinci i ekipe iz država koje su članice BRIKS-a, Šangajske organizacija za saradnju (ŠOS) i Zajednice nezavisnih država.

Zemlje BRIKS-a su, podsetimo, Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika, s tim da su kandidati za članstvo Iran i Argentina, dok su u ŠOS-u Indija, Iran, Kazahstan, Kirgizija, Kina, Paksitan, Rusija, Tadžikistan i Uzbekistan. Zajednicu nezavisnih država čine pojedine države nastale raspadom SSSR-a, a to su Azerbejdžan, Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Moldavija, Tadžikistan, Uzbekistan i Rusija.

Pa opet, u pomenutom saopštenju Sverdlovske oblasti ističe se da se na preliminarnoj listi institucija visokog obrazovanja koje će učestvovati na ovom međunarodnmom festivalu nalazi 246 univerziteta "iz 94 države", a taj broj zemalja premašuje broj članova BRIKS-a, ŠOS-a i ZND-a. 

- Takmičari moraju da imaju bar 17 godina i da nisu stariji od 26. Očekuje se 4.100 učesnika, oko 700 sudija i oko 250.000 gledalaca. Najmanje 6.000 volontera će raditi na festivalu - navodi se u saopštenju Ministarstva za fizičku kulturu i sport pomenute Sverdlovske oblasti.

Preliminarni termin za održavanje ovog velikog sportskog nadmetanja je od 19. do 31. avgusta 2023, a takmičari će učestvovati u 15 sportova: badmintonu, basketu 3 na 3, boksu, odbojci, džudou, futsalu, stonom tenisu, plivanju, odbojci na pesku, fudbalu na pesku, skokovima u vodu, sambu, rvanju, tenisu i taekvondu.

Bonus video: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)