NOVO TAKMIČENJE, PO PRVI PUT U ISTORIJI: Srbija dobila čast da ga organizuje

Novosti online

15. 01. 2023. u 14:04

ŠAMPIONAT sveta u amaterskom MMA održaće se u Beogradu od 11. do 17. februara, a Srbija je prva evropska zemlja koja će ugostiti najbolje borce planete.

НОВО ТАКМИЧЕЊЕ, ПО ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ: Србија добила част да га организује

FOTO TANJUG/ STRAHINjA AĆIMOVIĆ/ nr

Ujedno, 18. februara u Štark areni održaće se profesionalni spektakl, gde će srpski borci odmeriti snage sa najboljima na planeti.

- Ponosni smo što ćemo biti domaćini šampionata u  juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, za muškarce i žene, učestvovaće oko 600 boraca iz 62 zemlje, rekao je predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić na konferenciji za medije u hotelu Kraun Plaza.

Srbija će organizovati šampionat uz pomoć MMA federacija Saudijske Arabije, Bahreina i UAE, gde je ovaj sport izuzetno razvijen, a predsednik organizacije „BRAVE Combat Federation“ Kerit Braun istakao je da je velika čast što je u Beogradu i dodao da je ovo istorijski trenutak za MMA sport.

- Osmi šampionat, prvi u Evropi, posle SAD, Emirata, Bahreina. Postojimo od 2012, naš sport je veoma popularan u Americi i drugim delovima sveta i verujem da je pravi trenutak da budemo priznati u svetskim okvirima, rekao je Braun.

Privatni sekretar princa Kalida Bin Hamada Al Kalife i savetnik predsednika Olimpijskog komiteta Bahreina Mohamed Šahid  zahvalio se državi Srbiji, predsedniku i premijerki na organizaciji takmičenja.

- Uvek smo imali viziju, a naša vizija je uz prave ljude postala realnost. Hvala princu što je njegova vizija da naš sport bude planetarno prepoznat uspela. Ništa niko ne može sam, a mi smo pronašli prave partnere, rekao je Šahid.

Promotet šampionata biće profesionalni srpski MMA borac i petoplasirani na Svetskoj listi Aleksandar Rakić.

- Specijalan momenat za mene, osećam se lepo zbog svega što se događa. Želim da doprinesem da se ovaj sport digne na viši nivo u Srbiji i regionu, talenta sigurno imamo i verujem u sjajan turnir, kao i spektakl 18. februara, rekao je Rakić koji je rođen u Austriji, a od 2020. godine se bori pod zastavim Srbije.

- Moj cilj je jasan, želim da budem svetski prvak, poručio je Rakić.

Ministar sporta Zoran Gajić zahvalio se MMA federacijama Arabije, Bahreina i Emirata što  pomažu Srbiji da organizuje takmičenje, kao predsednicima konfederacija.

- Želim da izrazim zadovoljstvo što ćemo prvi u Evropi biti domaćini.  Mi smo poznati kao zemlja koja fantastično organizuje velika takmičenja, posebno u poslednjih 10 godina, uz podršku države, predsednika pre svih. Imali smo prvenstva sveta i u boksu i rvanju, a lično posebno podržavam sve borilačke sportove jer oni igraju veliku ulogu u socijalizaciji sportista,  rekao je Gajić.

Takođe, mi smo poznati kao zemlja sa velikim imenima u borilačkim sportovima, a država i ministarstvo će svakako pomoći sve akcije koje su u cilju promocije Srbije, zdravlja nacije i  sporta, naglasio je ministar Gajić.

BONUS VIDEO: USPESI SRPSKOG SPORTA U 2022. Godina individualnih sportista

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu