PONOS SRBIJE: Mate Nemeš osvojio medalju na Svetskom prvenstvu i izborio olimijsku vizu

Novosti online

24. 09. 2023. u 18:58 >> 19:08

RVAČ reprezentacije Srbije Mate Nemeš osvojio je novu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rvanju.

ПОНОС СРБИЈЕ: Мате Немеш освојио медаљу на Светском првенству и изборио олимијску визу

FOTO: EPA

Rvač reprezentacije Srbije Mate Nemeš savladao je Amantura Ismailova iz Kirgistana u grčko-rimskom stilu u duelu za bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Nemeš je ujedno izborio olimpijsku vizu.

Nemeš je osvojio petu medalju za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu, trijumfovao je nad Ismailovim u kategoriji do 67 kilograma.

Nešto ranije, Georgij Tibilov je takođe osvojio treće mesto, ali u kategoriji do 63 kilograma. Rvač On je odličje osvojio pobedom nad Jermenom Hracjom Pogorsjanom 4:0

Pored pomenutih rvača, selekciji Srbije medalje su doneli Stevan Mićić, zlato i Hetik Cabolov bronzu u slobodnom stilu, kao i Ali Arsalan bronzu u grčko-rimskom stilu.

Ovim podvigom Mate Nemeš je kao Mićić i Cabolov izborio olimpijsku vizu, a trenutno je 44. sportista Srbije koji je uspeo da se kvalifikuje na Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Parizu.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)