KO BI OVO OČEKIVAO!? Hrvatima oduzeli Svetsko prvenstvo i dodelili Srbiji

Tanjug

28. 09. 2023. u 09:56

Svetsko prvenstvo u krosu održaće se 30. marta 2024. godine u Beogradu.

КО БИ ОВО ОЧЕКИВАО!? Хрватима одузели Светско првенство и доделили Србији

Foto arhiva VN

Prvobitno, Svetsko prvenstvo u krosu trebalo je da se održi u hrvatskom Medulinu, ali je vanrednom odlukom Saveta Svetske atletike, odlučeno da se to takmičenje održi u Beogradu, saopštio je danas Srpski atletski savez.

- Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Posle nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo da je organizacija našeg Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama", rekao je predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou.

Svetsko prvenstvo u krosu okuplja najbolje atletičare iz čitavog sveta, pružajući im priliku da se takmiče na zahtevnoj kros stazi u Parku prijateljstva, pored reke Dunav, u Beogradu.

Srbija je prethodnih godina organizovala velika atletska takmičenja, 2013. godine bila je domaćin Evropskog prvenstva u krosu, Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. i Svetskog dvoranskog prvenstva 2022. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!