OTVORENI BALKAN ZAŽIVEO U SPORTU! Bokseri prvi podržali inicijativu Vučića

Novosti online

28. 09. 2023. u 15:39

Novoformirano boks takmičenje pod nazivom Open Balkan kup nakon premijernog takmičenja održanog u Smederevu nastavlja svoju misiju.

ОТВОРЕНИ БАЛКАН ЗАЖИВЕО У СПОРТУ! Боксери први подржали иницијативу Вучића

BSS

Naredno, drugo kolo biće održano 07. oktobra 2023. u Kumanovu (Severna Makedonija) i okupiti veliki broj klubova sa jednim zajedničkim ciljem, a to je saradnja, razvoj i usavršavanje boksa na Balkanu.

Konkurentnost svetu, širenje prijateljstva, jačanje regiona i prosperitet su primarni cilj koji je postavljen u okviru ovog boks takmičenja koji je ujedno prvi sportski projekat u inicijativi "Otvoreni Balkan" koju su pokrenuli i formirali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i njegove kolege, lideri Severne Makedonije i Albanije.

Boks je sport koji ujedinjuje, osnažava, hrabri i vodi ka izgradnji jakih veza i kompaktnosti. Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin bio je gost gradonačelnika Kumanova Maksima Dimitrijevskog gde su u zajedničkom razgovoru istakli značaj takmičenja u boksu, Open Balkan kupa. Sastanku su prisustvovali i predsednik makedonske Nacionalne bokserske federacije Primislav Dimovski i funkcioner BK Kumanovo Samet Salijevski.

- Programi prekogranične saradnje ključni su element našeg razvoja, opstanka i budućnosti. Sport, konkretno boks je jedna od retkih oblasti saradnje sa susednim zemljama koja nikada nije ni prestajala. Utvrdili smo program koji za cilj ima relevantne potrebe za afirmaciju i novu budućnost ovog sporta koji i na svetskoj sceni vodi jedan novi nivo progresije i osnaživanja, vraćanja sjaja koji je pre nekoliko decenija uživao širom planete. Implementacija programa je krenula kroz Open Balkan kup, a sportski odnosi, dijalog i saradnja u doba konkurencije baca svetlo na to kako je jedna oblast meke moći – sportski odnosi – na jedinstvenoj poziciji da pomogne zemljama da zadrže otvorene kanale dijaloga i saradnje sa svakom od njih u ovim teškim i izazovnim vremenima. Sportski odnosi, konkretno ovde mislim na boks koji je plemenita veština jer je sport viteštva, jer rival rivala poštuje pre svega testirajući sebe i sopstvene mogućnosti, granice i ponašanje, gradi poverenje, razumevanje i uzajamno korisne odnose između različitih nacija. U današnjem promenljivom međunarodnom pejzažu kada su tenzije i netrpeljivost neprestano na snazi sportski odnosi su još vredniji, kao kanal dijaloga koji često ostaje otvoren čak i kada su one u drugim oblastima otežane ili zatvorene. Ponosni smo na Open Balkan kup, punim plućima ušli smo u ovaj projekat i verujemo da će on svima nama doneti dobro i nove boks šampione, ali i prijateljstva i jednu kompaktnost koja će u svetu biti prepoznatljiva i respektovana. Inicijativa "Otvoreni Balkan" u svim oblastima koje je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić naišla je na veliku podršku i oduševljenje u celom regionu, evo i u Kumanovu. Sigurno je da će bokseri iz regiona dati svoj doprinos da "Otvoreni Balkan" bude dobar primer i za ostale oblasti života i koliko je važna međusobna saradnja za budućnost regiona,  rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (23)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata