ŠAHOVSKO TAKMIČENJE U PARAĆINU: Od sutra na „Prestižu“ Prva liga centralne Srbije

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 09. 2023. u 11:24

ŠAHOVSKI savez centralne Srbije u saradnji sa Omladinskim šahovskim klubom „Paraćin“ organizuje od 30. septembra do 8. oktobra na bazenima „Prestiž“ u Paraćinu Prvu ligu centralne Srbije u šahu za 2023. godinu.

ШАХОВСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПАРАЋИНУ: Од сутра на „Престижу“ Прва лига централне Србије

Foto: OŠK "Paraćin"

Prva liga CS predstavlja drugi rang takmičenja po klasifikaciji Šahovskog saveza Srbije i pobednik Lige će se naredne godine takmičiti u elitnom društvu 12 najboljih klubova u Srbiji u Prvoj ligi za 2024. godinu.

OŠK „Paraćin“ će dvanaesti put nastupiti u ovom rangu takmičenja, a prvi put u svom gradu, pred domaćom publikom, biće i u ulozi tehničkog organizatora.

- Potrudićemo se da ova liga bude organizovana na najvišem mogućem nivou i da postavimo nove standarde u organizaciji šahovskih liga na ovim prostorima. S obzirom na to da je Paraćin u poslednjih nekoliko godina bio domaćin različitih šahovskih takmičenja, može se zaključiti da je dobio veliko poverenje Šahovskog saveza Srbije za organizaciju takmičenja  iz svog kalendara – ističe Saša Jevtić, internacionalni organizator i sudija, FIDE trener i FIDE majstor.

Takmičenje će biti otvoreno u subotu u 15,45 sati u prisustvu predstavnika ŠS centralne Srbije  i lokalne samouprave.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu